Patru localităţi din Timiş vor intra în carantină

Foto: IGPR

Din cauza numărului mare de infectări cu covid-19, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției  a aprobat instituirea carantinei în localitățile Șandra, Nițchidorf, Dumbrăvița și Șag.

 

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în ultimele 14 zile, în aceste localităţi rata de infectare cu covid la mia de locuitori a crescut. La Şag, rata de infectare a ajuns la 10,87 la mia de locuitori, Niţchidorf (10,33), Dumbrăviţa (7,68), iar la Şandra (7,34), transmite Prefectura Timiş.

Solicitarea carantinării a fost făcută de Direcția de Sănătate Publică Timiş, propunerea fiind transmisă Institutului Național de Sănătate Publică. În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost votată instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile.

Hotărârile vor fi transmise de urgenţă către Centrului Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi.

Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Print Friendly, PDF & Email