Cele mai frumoase cărți din România, expuse la Timişoara

cele-mai-frumoase-carti-proiectLa Timişoara va fi expusă o selecție de albume, cărți de artist și cărţi în ediție limitată. “Cele mai frumoase cărți”.

 

Să admirați. Să priviți. Să răsfoiți cele mai frumoase apariții editoriale din România. Cele mai frumoase cărți. Și asta vreme de două săptămâni între 22 septembrie și 4 octombrie. Atât cât, în galeria Pygmalion din Casa Artelor vor sta adăpostite… cele mai frumoase cărți itinerante la Timișoara” – aşa sună invitaţia organizatorilor acestui eveniment, reprezentanţii Casei Artelor din Timişoara.

Expoziția cuprinde o selecție de albume, cărți de artist și în ediție limitată, din arhiva concursului “Cele mai frumoase cărți”, organizat de Asociația pentru performanță și cultură.

“«Cele mai frumoase cărți din România» este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională”, spun organizatorii evenimentului. 

Proiectul a mai cuprins și conferințe, ateliere, activități de stimulare a lecturii, întâlniri profesionale, participarea cărților realizate de ilustratori sau designeri români, la expoziții și târguri de carte în București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, dar și Frankfurt, Leipzig, Londra, Paris, Stockholm.

Deschiderea oficială a ediției timișorene a expoziției Cele mai frumoase cărți are loc joi, 22 septembrie, la ora 18, în galeria Pygmalion din Casa Artelor.

Concursul naţional de design de carte Cele mai frumoase cărţi din România, ajuns la ediţia a V-a, are 44 de publicații finaliste. În concurs au fost înscrise 250 de titluri, concepute, publicate sau tipărite în România sau Republica Moldova, în ultimul an, de edituri cunoscute, cât şi cărți publicate de edituri mici sau chiar de către autori.

Lista cu numele finaliştilor din această ediţie poate fi văzută pe pagina celemaifrumoasecarti.ro

Jurizarea ediției 2016 a avut loc în perioada 10 – 11 septembrie, la Sibiu, cărțile selectate vor face parte dintr-o expoziţie itinerantă în țară și în străinătate. Acestea vor reprezenta România în competiţia internațională de design de carte Best Book Design from All Over the World, Leipzig 2017.

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea, spun reprezentanţii Asociației pentru performanță și cultură. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

 

Print Friendly, PDF & Email