Raoul Trifan, senator USR, cere eliminarea din Academia Română a condamnaților penal și foștilor colaboratori ai Securității

Raoul Trifan. Foto: USR Timiş

Senatorul USR de Timiș Raoul Trifan a depus la Parlament un proiect de lege care persoanelor condamnate penal pentru care nu a intervenit reabilitarea și foștilor colaboratori ai Securității le este interzis să fie membri ai Academiei Române.

 

Prin acest proiect de lege, declară senatorul USR Raoul Trifan, se urmărește consolidarea reputației Academiei Române ca instituție de elită și garantarea integrității și moralității membrilor săi.

„Academia Română reprezintă o instituție menită să adune figuri emblematice din diferite domenii, fie că vorbim de autori, cercetători sau oameni de cultură. Este esențial să protejăm integritatea acestei instituții și să asigurăm că membrii săi sunt persoane de caracter și moralitate ireproșabilă. Interzicerea accesului pentru condamnații penali și foștii colaboratori ai Securității este un pas crucial în această direcție”, mai spune Raoul Trifan.

Acesta adaugă că USR este consecvent în dorința de a scoate din instituțiile statului foștii colaboratori ai Securității și persoanele condamnate penal definitiv, iar în cadrul Academiei Române valorile etice și academice ar trebui să primeze.

Print Friendly, PDF & Email