Programul „Curățenie până la bordură” continuă, la Timişoara

Sursă foto: PMT

Campania de salubrizare stradală „Curățenie până la bordură”, începută în luna aprilie – campanie ce constă în operațiuni de măturat mecanizat și spălare a carosabilului pentru îndepărtarea stratului de praf și nisip acumulat la rigolele de la marginea șoselei – va continua şi în luna mai, anunţă Primăria Municipiului Timișoara.

 

Deoarece există străzi pe care se parchează în permanență pe prima bandă de circulație, la rigolă se acumulează cantități însemnate de praf și nisip, ceea ce reprezintă un factor de poluare a aerului, spun reprezentanţii Municipalităţii.

Pentru desfășurarea eficientă a acestor operațiuni de salubrizare, mai spun aceştia, este necesară instituirea parcării alternative a autovehiculelor și restricționarea parcării pe străzile și bulevardele vizate, în zilele și orele stabilite pentru efectuarea operațiunilor de măturat mecanic și spălat carosabil. Graficul de curățenie poate fi consultat la acest link.

Operațiunile de măturat mecanic și spălare a carosabilului au drept scop prevenirea riscului de îmbolnăvire a populației ca urmare a acțiunii patogene a microorganismelor existente în praful stradal.

 

Print Friendly, PDF & Email