Afişe cu Sârbu şi Bojin, reclamate la Primărie

Ilie-Sarbu-Titu-Bojin foto debanatUrme ale campaniilor electorale trecute, rămase pe la intrările în oraş, au revoltat mai mulţi timişoreni care au solicitat Primăriei să le dea jos cât mai repede. Municipalitatea susţine că nu are acces la terenurile şi panourile în cauză, care nu sunt pe domeniul public al Primăriei.

Afişe în avans

Mai mulţi timişoreni, revoltaţi de panourile electorale care încă „împodobesc” terenurile din imediata vecinătate a intrărilor în oraş, au transmis în ultima perioadă mai multe apeluri pe această temă Primăriei, solicitând să le dezafecteze cât mai rapid. „De ce la intrarea în Timişoara (dinspre Arad) trebuie să vedem postere cu Ilie Sârbu şi Titu Bojin? Ce au făcut ei pentru acest oraş? În plus, campania electorala s-a terminat de mult timp – sau aţi lăsat posterele în avans pentru campania următoare? Ne-aţi promis porţi de intrare în oraş, modernizate, şi ne-aţi făcut postere”, se arată într-unul din acest mesaje transmise conducerii Primăriei Timişoara prin intermediul portalului domnuleprimar.ro.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a răspuns la aceste sesizări, menţionând că, deocamdată, nu are cum să acţioneze pentru că terenurile şi panourile respective nu sunt ale Primăriei. „Posterele despre care vorbiţi nu sunt pe teritoriul municipiului Timişoara, fapt pentru care nu le putem da noi jos. Vom avea porţi modernizate de intrare în oraş, am început deja această acţiune”, a menţionat Nicolae Robu.

Atâta vreme cât terenurile sunt private sau ale unor comune limitrofe care nu sunt interesate să le dezafecteze, cei care vin cu maşina în Timişoara vor trebui să se bucure în continuare de aceleaşi chipuri, zâmbete şi lozinci. Şi nici Autoritatea Electorală Permanentă, care are competenţe legate de afişaj doar pe perioada campaniilor electorale, nu poate acţiona în această privinţă. „În mod normal, este o chestiune care ar trebui rezolvată de Primării. AEP poate interveni dacă nu sunt respectate reglementările legate de afişaj doar pe perioada campaniei electorale. După ce se termină campania, Primăriile trebuie să aibă grijă ca acele afişe şi panouri să fie înlăturate. Ştiu că la Timişoara este o problemă delicată, în special la ieşirea spre Arad, iar Primăria nu poate acţiona în acea zonă. Cei care administrează terenurile sau panourile nu sunt interesaţi de problemă, şi nici cei care le-au pus nu se mai duc să le dea jos. Aşa se face că am ajuns să vedem afişe cu alegerile parlamentare când se apropie alegerile locale”, ne-a declarat directorul Filialei Vest a AEP, Nicolae Amzoi.

Probleme mai vechi

În ceea ce priveşte domeniul public al Timişoarei, în martie anul acesta Primăria constata că, după aproape cinci luni de la terminarea campaniei electorale prezidenţiale, încă mai erau sute de afişe cu chipurile candidaţilor. Ba mai mult, prin oraş au fost găsite şi afişe din campanii electorale din 2009. Primarul Nicolae Robu a anunţat atunci că va cere măsuri urgente Poliţiei Locale.  

„Nu e în regulă să mai existe afişe electorale. O să cer Poliţiei Locale să identifice toate afişele şi să ia măsuri să fie înlăturate. Este inadmisibil. Sunt total de acord cu dumneavoastră. Nu au ce căuta la ora actuală afişele electorale niciunde în Timişoara. Acum am văzut şi pe la sate că unii sunt mai perseverenţi. Şi acum mai văd «Votaţi Victor Ponta Preşedinte!». Ei tot mai speră. Dacă se dau jos de către noi, cheltuielile trebuie suportate de cei ce le-au postat. Nu contează cine sunt. Fiţi convinşi că dacă s-au rătăcit şi afişe de-ale noastre, ne-au scăpat… Eu am cerut să fie îndepărtate ale PNL-ului, vă daţi seama, dar acum nu pot garanta că nu o mai fi niciunul, nu ştiu. Dacă vedeţi undeva vă rog să îmi spuneţi, vă garantez că sub ochii dumneavoastră voi da telefon să fie îndepărtate”, declara Nicoale Robu.

Print Friendly, PDF & Email