O nouă campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor, la Timişoara

Sursă foto: Primăria Timişoara

Primăria Municipiului Timișoara continuă și în luna octombrie seria tratamentelor de dezinsecție terestră pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Aceasta va fi a șasea campanie terestră de dezinsecție făcută în acest an.

 

Acțiunea, anunţă Municipalitatea, este programată să aibă loc în perioada 10-15 octombrie, între orele 22-06, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Stropirile vor fi făcute pe toată raza orașului.

Primăria atenţionează cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să evite să stea în zonele de acțiune, pentru a preveni eventuale incidente neplăcute. De asemenea, apicultorilor li se recomandă ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Primăria reaminteşte că asociaţiile de locatari și proprietarii de gospodării individuale au responsabilitatea de a efectua acțiuni de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor.

 

Print Friendly, PDF & Email