80 de permise ridicate în patru zile, în Timiş

Peste 1.100 de amenzi au fost aplicate în decurs de patru zile de poliţiştii rutierişti ieşiţi în judeţ în acţiuni de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Totodată, aceştia au reţinut 80 de permise.

DCF 1.0În cele patru zile de acţiuni care au avut ca scop combate­rea cauzelor generatoare de accidente, poliţiştii rutierişti timişeni au întocmit şase dosa­re penale şoferilor pe care i-au depistat sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de con­ducere sau conducând autove­hicule neînmatriculate. De e­xemplu, în afara localităţii Fo­ieni a fost prins în trafic un şo­fer cu o alcoolemie de de 1,27 mg/l. Asta după ce o maşină fusese oprită pentru un control de ru­tină. S-a stabilit, în primă fază, că maşina condusă de O. Ale­xandru, de 58 de ani, din Foeni, nu este înmatriculată şi pentru că şoferul emana vapori de al­cool, acesta a fost testat cu apa­ratul etilotest. A rezultat o va­loare de alcool pur în aerul ex­pirat de 1,27 mg/l, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probe­lor bio­lo­gice, în vederea stabilirii al­coo­lemiei. Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal.

De ase­menea, în acţiunile derulate pe parcursul celor pa­tru zile au apli­cat 1.128 de sanc­ţiuni contra­ven­ţionale, din­tre care 440 au fost pentru neres­pectarea limi­te­lor legale de vi­teză impuse pe anumite tronsoa­ne de drum, iar 213, pentru ne­utilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 80 per­mi­se de conducere. Dintre aces­tea, mai bine de jumătate, 45, au fost suspendate pentru nea­cordare de prioritate de trecere pietonilor. Altele au fost suspen­date pentru neacordare de prio­ritate de trecere vehicu­lelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşi­re, semnificaţia luminii de culoa­­re roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, au fost re­trase 40 de certificate de în­ma­triculare, după ce şoferii au fost prinşi la volanul unor auto­tu­risme cu defecţiuni tehnice.

Print Friendly, PDF & Email