Patru ani de detenţie pentru un accident cu fugă de la faţa locului

Faur AlinUn şofer care a fugit de la locul accidentului, după ce a accidentat pe trotuar o femeie, a fost condamnat în primă instanţă.

 

Magistraţi de la Judecătoria Lugoj l-au condamnat, în primă instanţă, pe Faur Alin, la patru ani de închisoare.

În 2 iunie 2013, lugojeanul Faur Alin, în vârstă de 28 de ani, a acciden­tat grav o femeie, pe trotuar, după care a fugit. Accidentul a fost surprins, însă, de o cameră de luat vederi din zonă, iar din imagini se vede cum conducătorul auto împreună cu patru pasageri care îl însoţeau au ieşit din maşină şi au abandonat victima, care rămăsese in­conştientă pe trotuar.

La câteva zile după accident, şofe­rul a fost arestat, fiind trimis în judeca­tă la sfârşitul lunii august a anului tre­cut. Potrivit Poliţiei, tânărul conducea fără permis şi în stare de ebrietate.

După accident, femeia lovită a fost internată în spital, cu răni severe la cap şi la piciorul drept, fiind supusă la mai multe operaţii dificile. Maria Râciu a avut nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale faţă de 25 de zile, cât se esti­maseră iniţial. După accident, femeia a fost internată în spital, cu răni severe la cap şi la piciorul drept. „Numărul zi­lelor de îngrijiri medicale – 60 după cum a stabilit expertiza în cazul de faţă – şi eventuale infirmităţi constatate sunt circumstanţe care, potrivit Codului Penal, fac diferenţa între o pedeapsă mai blândă, de maximum trei luni de închisoare, şi una mai aspră, de până la doi ani închisoare, pentru vătămare corporală gravă, din culpă”, declara, atunci, avocatul Catalin Vlad.

Potrivit avocaţilor, după finalizarea procesului penal, victima se va consti­tui parte civilă şi va cere de la autorul acci­dentului şi de la firma de asigurare la care maşina acestuia avea poliţa RCA, daune morale şi despăgubiri pentru cheltuielile medicale  şi de recuperare.

Print Friendly, PDF & Email