Sute de pietoni şi şoferi, amendaţi în Timiş, în câteva zile

Mai mult de 800 de amenzi au foast aplicate în Timiş şi peste 250 de permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării, în decurs de câteva zile, într-o acţiune a Poliţiei Rutiere care a vizat siguranţa pietonilor în trafic.

pietoniAcţiunea a fost organizată de po­li­ţişti timişeni, sub coordonarea Direc­ţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, în perioada 14 – 27octombrie, şi a avut ca scop prevenirea şi combaterea in­disciplinei pietonale şi a neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Zilnic, în teren au fost peste 60 de poliţişti.

Pe parcursul acestor zile de acţiu­ne, poliţiştii timişeni au aplicat 814 a­menzi, 548 fiind pentru indisciplina pie­tonală, iar 266 au fost aplicate condu­cătorilor auto care nu au acordat prio­ritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea carosabilului prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător. În plus, conducătorii auto surprinşi în­călcând legea au rămas şi fără permi­sele de conducere, care le-au fost reţinute.

În primele nouă luni ale anului, în Timiş s-au înregistrat 22 de accidente grave pe fondul indisciplinei pietona­le, finalizate cu decesul a şase persoa­ne şi cu rănirea gravă a altor 17. În aceeaşi perioadă, din cauza neacordă­rii priorităţii de trecere pietonilor, au fost înregistrate 19 accidente grave, soldate cu decesul a doi oameni şi rănirea gravă a altor 17.

Print Friendly, PDF & Email