30 migranţi, opriţi la frontiera de sud-vest

Migranti ilegali Foto IGPF30 de persoane, de origine afgană şi un pakistaneză, au fost prinse în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România.

 

Azi-noapte, puţin după ora 2, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, care patrula o autospeciala cu termoviziune, a observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Serbia.

La scurt timp, 30 de persoane – 29 de afgani şi un pakistanez –, ascunse în culturile agricole din apropierea frontierei cu ţara vecină, au fost prinse şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Niciunul nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia, intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Cei 30 sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

La această acţiune, poliţiştii de frontieră au primit sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi al Poliţiei Oraşului Sânnicolau Mare.

În această perioadă, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au întărit dispozitivul de supraveghere al frontierei de stat prin desfăşurarea unor acţiuni comune împreună cu jandarmi şi poliţişti, având la dispoziţie şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Print Friendly, PDF & Email