Frontiera de vest, asaltată de grupuri de migranţi

În ultima săptămână, la frontiera de vest au fost depistate zilnic grupuri de migranți din spațiul afro-asiatic, numărul total al acestora depășind 50.

 

Politia de FrontieraȘapte migranți nigerieni, cinci femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, au fost depistați, ieri seară, de polițiștii de frontieră în zona Gaiu Mic – Moravița. Aceştia veneau din Serbia şi au intrat ilegal în România, intenţionând să ajungă în Spațiul Schengen. Grupul de migranţi a fost depistat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune.

 

Citeşte şi: 29 migranţi sirieni, opriţi la frontiera de vest

 

Cei şapte sunt acum cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, IJPF Timiş a anunțat autoritățile sârbe, pentru aplicare a acordului de readmisie.

Cu o seară înainte, un alt grup, de 14 migranţi (cinci cetăţeni iranieni şi nouă irakieni, dintre care doi copii) a fost depistat în zona Dudeştii Vechi. Cei 14 au trecut ilegal frontiera din Serbia pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Şi în cazul lor, a fost începută urmărirea penală pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi au fost anunţate autoritățile sârbe, pentru aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email