31 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

31 de cetăţeni din Siria, Irak, Iran şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, au fost prinşi la frontiera de vest.

      

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, Caraş-Severin, au depistat ieri, în apropierea localităţii de frontieră Ticvaniu Mare, 14 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

S-a stabilit că cei 14, cinci bărbaţi şi patru femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 50 de ani, şi cinci copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, provin din Siria, Irak şi Iran.

În aceeaşi zi, poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Naidăş, Caraş-Severin, au depistat în zona localităţii de frontieră Răcăşdia, 13 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. La cercetări s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni sirieni – doi bărbaţi şi cinci femei, cu vârste între 25 şi 65 de ani, şi şase copii, cel mai mic având vârsta de un an.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, Timiş, au depistat, în zona localităţii de frontieră Gaiu Mic, patru cetăţeni pakistanezi cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani. Aceştia se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

În toate cele trei cazuri, migranţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cetăţenii străini au fost preluaţi de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email