Peste 50 de migranți asiatici, opriți la frontiera cu Serbia

Peste 50 de migranți din Siria, Irak, Afganistan și Pakistan, care formau cinci grupuri ce voiau să intre ilegal în România, prin zona Moravița – Oravița, au fost depistați de polițiștii de frontieră.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, azi-noapte, în zona Moraviţa şi în zona Oraviţa, cinci grupuri formate în total din 51 de persoane, care au încercat să intre ilegal în România.

În zona localităţilor de frontoeră Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, poliţiştii de frontieră au depistat, la intervale diferite de timp, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări, s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar copiii, vârste între un an şi 17 ani.

Migranţii au declarat, la cercetări, că sunt cetăţeni din Afganistan (7), Pakistan (9), Siria(2) şi din Irak (28). Aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În dimineaţa zilei de azi, şi poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, cinci cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. La verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţia de Frontieră face acum cercetări, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, a anunţat autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email