Nou şantier în zona Căii Buziaşului, din Timişoara

plombare-asfaltare-drumuriA fost dat startul lucrărilor pe o porţiune de drum care leagă Calea Buziaşului de strada Siemens. Primarul anunţă că, în termen de şase luni, acolo va fi realizat un drum de legătură, o parcare publică, trotuare, piste pentru biciclete şi un nou sens giratoriu.

 

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, marţi, că a dispus începerea lucrărilor pe porţiunea de drum care leagă Calea Buziaşului de strada Siemens, zonă în care se vor realiza un drum de legătură, un nou sens giratoriu, cu patru intrări şi patru ieşiri din sens şi o parcare publică.

În ceea ce priveşte porţiunea de drum care va fi realizată, edilul a informat că aceasta va avea o lungime de aproximativ 300 de metri şi o lăţime a benzii carosabile de şapte metri, câte 3,5 metri pe fiecare bandă. De o parte şi de alta a drumului vor fi executate trotuare, cu o lăţime de 2,5 metri. În ceea ce priveşte insula centrală care se va realiza, aceasta va avea un diametru de 6,5 metri. Parcarea publică va avea o suprafaţă de 8.580 de metri pătraţi şi va oferi 300 de locuri de parcare, dintre care 19 vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi. În plus, svor fi realizate şi 68 de locuri de parcare pentru biciclete.

Primarul mai spune că proiectul prevede realizarea a două drumuri interioare, iar pista de biciclete va fi amenajată în ambele sensuri şi va avea o lăţime de 2,5 metri, urmând să fie situată între partea carosabilă şi trotuar şi să fie delimitată prin spaţii verzi – un concept de amenajare a agreat de Primărie, doar că, din pricina infrastructurii deja existente, în unele locuri în care s-au creat piste de biciclete, a fost nevoie ca acestea să fie delimitate pe trotuar. „Plecăm de la o anumită situaţie a oraşului şi nu putem face schmbări radicale acolo unde lucrurile sunt amenajate altfel”, a explicat edilul Nicolae Robu, precizând, însă, că acolo unde vor fi efectuate lucrări noi, pistele de biciclete vor fi amenajate separat de trotuare, fiind delimitate de acestea prin spaţii verzi în sprafaţă totală de 5.000 de metri pătraţi.

Valoarea totală a lucrării este de 3,8 milioane de lei, sumă provenită din bugetul local. Executantul lucrărilor este compania Tehnocer, termenul de execuţie asumat fiind de şase luni.

Print Friendly, PDF & Email