Nou șantier în zona Căii Buziașului, din Timișoara

Drum in lucruA fost dat startul lucrărilor pe o porțiune de drum care leagă Calea Buziașului de strada Siemens. Primarul anunţă că, în termen de șase luni, acolo va fi realizat un drum de legătură, o parcare publică, trotuare, piste pentru biciclete și un nou sens giratoriu.

 

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, marți, că a dispus începerea lucrărilor pe porțiunea de drum care leagă Calea Buziașului de strada Siemens, zonă în care se vor realiza un drum de legătură, un nou sens giratoriu, cu patru intrări și patru ieșiri din sens și o parcare publică.

În ceea ce privește porțiunea de drum care va fi realizată, edilul a informat că aceasta va avea o lungime de aproximativ 300 de metri și o lățime a benzii carosabile de şapte metri, câte 3,5 metri pe fiecare bandă. De o parte și de alta a drumului vor fi executate trotuare, cu o lățime de 2,5 metri. În ceea ce privește insula centrală care se va realiza, aceasta va avea un diametru de 6,5 metri. Parcarea publică va avea o suprafață de 8.580 de metri pătrați și va oferi 300 de locuri de parcare, dintre care 19 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități. În plus, svor fi realizate și 68 de locuri de parcare pentru biciclete.

Primarul mai spune că proiectul prevede realizarea a două drumuri interioare, iar pista de biciclete va fi amenajată în ambele sensuri și va avea o lățime de 2,5 metri, urmând să fie situată între partea carosabilă și trotuar și să fie delimitată prin spații verzi – un concept de amenajare a agreat de Primărie, doar că, din pricina infrastructurii deja existente, în unele locuri în care s-au creat piste de biciclete, a fost nevoie ca acestea să fie delimitate pe trotuar. „Plecăm de la o anumită situație a orașului și nu putem face schmbări radicale acolo unde lucrurile sunt amenajate altfel”, a explicat edilul Nicolae Robu, precizând, însă, că acolo unde vor fi efectuate lucrări noi, pistele de biciclete vor fi amenajate separat de trotuare, fiind delimitate de acestea prin spații verzi în sprafață totală de 5.000 de metri pătrați.

Valoarea totală a lucrării este de 3,8 milioane de lei, sumă provenită din bugetul local. Executantul lucrărilor este compania Tehnocer, termenul de execuție asumat fiind de şase luni. 

Print Friendly, PDF & Email