Co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu: “Justiţia dă semne de bună funcţionare în România”

Nicolae-RobuCo-preşedintele PNL Timiş şi primar al Timişoarei, Nicolae Robu, apreciază că fenomenul corupţiei extinse care a afectat România este îngrijorător în sine şi opinează că nimeni altcineva în afara reprezentanţilor justiţiei un trebuie să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei celor cercetaţi în diverse dosare.

 

La puţin timp după ce DNA Bucureşti l-a ridicat de la domiciliu, în vederea anchetării, pe preşedintele CJ Timiş şi lider al PSD Timiş, Titu Bojin – anchetă ce vizează şi 17 primari, un consilier judeţean şi câţiva directori de instituţii publice – co-preşedintele PNL Timiş şi primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că intervenţia DNA trebuie considerată drept “un demers judiciar ce nu trebuie supus la prea multe comentarii în spaţiul politic”.

Şi aceasta întrucât imperativul de care trebuie să ţină cont toţi cei angrenaţi în jocul politic este respectarea independenţei Justiţiei. “Afirmăm cu toţii că ne dorim o justiţie independentă, un stat de drept în România, ei bine, lansez un apel, atunci, ca prin atitudinile noastre, ale celor cu diverse funcţii în sfera politică, să nu perturbăm actul de justiţie”, îndeamnă co-preşedintele PNL Timiş.

Acesta apreciază că implicarea, la nivel naţional, a zeci de preşedinţi de Consilii Judeţene şi a sute de primari, în dosare de corupţie, este un fapt grav în sine, care ridică semne de întrebare cu privire la corupţia endemică din România: “Faptul că zeci de preşedinţi de Consilii Judeţene şi sute de primari din întreaga ţară sunt implicaţi în diverse dosare de corupţie – unii dovediţi deja ca vinovaţi, alţii, posibil vinovaţi, respectiv posibil nevinovaţi, urmează a se vedea este el, în sine, de natură să ridice mari semne de întrebare asupra a ce s-a întâmplat şi se întâmplă în România noastră”.

Nicolae Robu subliniază, însă, că ţine exclusiv de competenţa puterii judecătoreşti să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei celor cercetaţi: “Este sarcina puterii judecătoreşti să-şi exercite prerogativele fără nicio influenţă, din partea nimănui, şi să stabilească, printr-un act de justiţie corect, vinovăţiile şi pedepsele aferente lor, respectiv nevinovăţiile, după caz, şi este obligaţia clasei politice, a oamenilor politici ca individualităţi, să lase justiţia să-şi vadă de treabă netulburată, după cum este obligaţia celor vinovaţi de a plăti pentru ilegalităţile lor, proporţional cu gravitatea faptelor comise”.

Şi, adaugă liderul liberal, aspectul cel mai important probat prin dosarele de corupţie instrumentate este acela că “justiţia dă semne de bună funcţionare în România”. Lucru despre Nicolae Robu apreciază că “va descuraja fărădelegile, va pune stavilă tentaţiilor de a fura, provocate de lăcomia ce se pare că domină o bună parte din semeni”.

Print Friendly, PDF & Email