Co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu:” Nu preluarea puterii de către PNL este o prioritate acum, ci adoptarea Legii bugetului pe 2015”

Nicolae Robu primarul Timisoarei (2)O eventuală intrare a PNL la guvernare alături de PSD este exclusă, declară co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. Admite că partidul pe care îl reprezintă îşi doreşte să preia guvernarea, însă nu în orice condiţii, nu intempestiv şi nici într-un caz nu indiferent de premisele pe care le va contura pentru evoluţia României proiectul de buget pe 2015.

 

Co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a precizat că se aşteaptă ca un proiect al Legii bugetului pe 2015 să fie prezentat cât mai grabnic cu putinţă în Parlament de către actualul Guvern. Nicolae Robu a explicat că de acest lucru ar depinde şi răspunsul la întrebarea legată de o posibilă viitoare intrare a PNL la guvernare. “Orice partid îşi doreşte să ajungă la guvernare. Aceasta ţine de raţiunea de a fi a oricărui partid”, spune Nicolae Robu, adăugând că îi roagă pe votanţii PNL să înţeleagă, însă, că preluarea puterii nu se va petrece imediat şi nu poate reprezenta un scop în sine. “Prioritatea este adoptarea Legii bugetului pe 2015”, a subliniat co-preşedintele PNL Timiş, argumentând că, abia în funcţie de acest document, autorităţile publice locale îşi vor putea decide propriile bugete pentru 2015, iar cetăţenii pot să afle cum au de gând şi cum pot reprezentanţii PSD să îşi onoreze promisiunile făcute în timpul campaniei electorale.

În ceea ce priveşte proiectul Legii bugetului pe 2015, co-preşedintele PNL Timiş a asigurat că ceea ce va fi bun, va fi votat şi de către PNL. Adăugând că, dacă reprezentanţii Puterii au de gând să se dedea la un joc pe care l-a catalogat drept “mârşav”, prin care să secătuiască bugetul de stat pe durata cât PSD se va mai afla la guvernare, după care să predea conducerea ţării noii majorităţi ce se va configura, atunci PNL nu se va prinde într-un astfel de joc. “După normele de funcţionare ale statului de drept, în Parlament decide majoritatea”,  explică co-preşedintele PNL Timiş, referindu-se la motivele pentru care este de presupus că Legea bugetului pentru 2015 va trece prin Parlament în actuala sa configuraţie. “Nu putem să ne gândim la guvernare intempestiv. E nevoie de stabilitate”, mai spune liderul liberal, în opinia căruia, însă, într-un orizont de timp nu foarte lung, se va configura o nouă majoritate parlamentară.

În ceea ce priveşte oportunitatea unei eventuale demisii a Cabinetului Ponta, Nicolae Robu spune că nu crede că trebuie să îşi dea demisia acum: “Victor Ponta şi Guvernul pe care îl conduce nu trebuie să plece, ci să arate proiectul Legii bugetului, să vină cu el în Parlament. (…) Nu ne pripim. Ne preocupă ajungerea la guvernare, după constituirea unei majorităţi. (…) Nu asumăm să facem lucruri nerealizabile, pentru că ar exista riscul să ne compromitem în faţa cetăţenilor”. Nicolae Robu mai spune că, dacă Legea bugetului se dovedeşte nerealistă, atunci PNL nu poate asuma exerciţiul guvernării în baza unei astfel de legi.

Print Friendly, PDF & Email