PNL Timiş îl propune pe Nicolae Robu pentru un nou mandat de primar al Timişoarei

Nicolae Robu PNLActualul primar al Timişoarei este propus de PNL Timiş să candideze pentru un nou mandat, în 2016. Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş nu a fost făcută, însă, nicio propunere.

 

PNL Timiş a transmis, ieri, conducerii naţionale a partidului o listă preliminară cu persoanele care vor fi susţinute la alegerile locale din 2016 pentru posturile de primari de municipii. Pentru conducerea Primăriei Timişoara este susţinut actualul primar, Nicolae Robu, care este şi co-preşedinte al PNL Timiş, iar pentru conducerea Primăriei Lugoj, Ioan Ambruş, preşedintele organizaţiei Lugoj a PNL.

„Avem o decizie a Biroului Naţional cum că toţi primarii care sunt pe funcţie sunt candidaţi. Nu şi-a depus nimeni altcineva intenţia de la noi, pentru acest post. Dacă pe viitor vor apărea şi alte candidaturi, se va face un sondaj”, a declarat, ieri, Dan Popa, co-preşedinte al PNL Timiş.

Interesant, dar nu a fost făcută nicio nominalizare pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. „Nici nu am discutat pentru că trebuie să vedem cine va candida la o funcţie de consilier judeţean. Apoi îl vom alege pe cel mai bun. Noi nu ne-am preocupat. Cel mai bine plasat îl vom susţine. Va fi o discuţie în Biroul Judeţean”, declară Dan Popa.

Adăugând că listele vor rămâne deschise până în martie 2016.

PNL a discutat, luni, lista candidaţilor care s-au înscris în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, primarii în funcţie având drept de preempţiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidaţii anunţati să fie supuşi unor cercetări sociologice.

Print Friendly, PDF & Email