Turneu de concerte în memoria lui Béla Bartók

Centrul Cultural și Comunitar Ecumenic din Sânnicolau Mare şi Biserica Reformată Timișoara organizează câteva concerte dedicate memoriei compozitorului Béla Bartók, născut la Sânnicolau Mare, de la a cărui moarte se împlinesc anul acesta 75 de ani.

 

Biserica Reformată Timișoara, sub patronatul episcopului romano-catolic de Szeged-Csanád Kiss-Rigó László și al episcopului reformat de pe lângă Piatra Craiului (Oradea), Csűry István, organizează un șir de concerte caritative susținute de Fraţii Benedekfi, din Ungaria, care vorr interpreta, la pian și la vioară, piese ale compozitorilor Nicolo Paganini, Hubay Jenő, Johannes Brahms, Fritz Kreisler, precum și creații proprii.

 

 

Concertele se vor desfășura la Domul romano-catolic din Szeged, vineri, 10 ianuarie, de la ora 19, la biserica baptistă Betel din Timişoara (str. Ady Endre), sâmbată, 11 ianuarie, ora 18, la Centrul Cultural Deta, duminică, 12 ianuarie, ora 12, şi, în aceeaşi zi, dar la ora 17, la Castelul Nako, din Sânnicolau Mare.

Intrarea la concert este gratuită, dar în spiritul lui „a da este mai bine…”, transmit în numele organizatorilor preotul reformat Fazakas Csaba, sunt aşteptate cu drag donațiile.

Béla Bartók (născut în 25 martie 1881, la Sânnicolau Mare, pe atunci parte din Imperiul Austro-Ungar şi decedat în 26 septembrie 1945, în SUA, la New York) a fost un compozitor și pianist maghiar, unul din reprezentanții de seamă ai muzicii moderne.

Print Friendly, PDF & Email