Turneu internațional de şah pentru juniori, la Ghiroda

Turneul internațional de Șah pentru junior Cupa Viitorului Ghiroda 2018, eveniment omologat la Federația Internațională de Șah, va avea loc în zilele de 20-24 august. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Comunal Ghiroda şi Giarmata Vii.

 

Turneul este destinat în exclusivitate juniorilor, adică celor născuţi după dta de 1 ianuarie 1998. Şi-au anunțat participarea echipe din Ghiroda,  Giarmata Vii, Timişoara, Giroc, Dudeştii Noi, Giarmata, Arad, Craiova, dar şi din Ungaria şi Bulgaria.

Cupa Viitorului Ghiroda 2018 este prima ediție și își propune să fie unul din turneele cele mai reprezentative la nivel european pentru juniori, spun organizatorii. “Sunt nenumarate competiții de juniori în țară și în străinătate, dar partea de concursuri pe echipe a fost putin neglijată. Dorim să dezvoltăm o tradiție la Ghiroda, să vedem copiii cum cresc, cum se dezvoltă și cum reușesc să construiească impreună ceva, cum se responsabilizează, practicând acest sport minunat”, spune Rudolf Dombi, arbitru internaţional.

Clubul Sportiv Ghiroda şi Giarmata Vii funcționează ca instituție publică, în subordinea Primăriei Ghiroda și, începând cu luna aceasta, și-a deschis porțile cu activități sportive pentru copii și seniori.

Avem planuri frumoase pentru copii, ne propunem să le oferim o pregătire sportivă de elită, să participăm la competiții sportive și la campionate naționale și internaționale. Ne vom desfășura activitatea pe următoarele secții sportive unde infrastructura existentă ne va permite: atletism, arte marțiale, baschet, box, culturism, gimnastică, fotbal, handbal, judo, șah, tenis de câmp, tenis de masă, volei, dans sportiv, motociclism, înot, arte marțiale, urmând a mai fi adaugate încă 2 secții: arte mațiale de contact și badminton”, declară directorul Clubului Sportiv Ghiroda si Giarmata Vii, Marius Poclid.

Print Friendly, PDF & Email