Sute de medici participă, la Timişoara, la o conferință pe tema imunoterapiei cancerului


Asociația OncoHelp organizează la Timișoara conferința cu tema Imunoterapia cancerului pentru oncologii medicali. La eveniment vor participa peste 300 de medici oncologi, radioterapeuți, hematologi, intenția organizatorilor fiind aceea de a iniția o dezbatere națională pe tema imunoterapiei.

 

Conferința este organizată sub umbrela OncoHelp Winter School,– eveniment educațional marca Asociația OncoHelp, aflat la cea de-a doua ediție.

În cadrul conferinței, care va avea loc în perioada 21 – 24 februarie, participanții vor fi informaţi aprofundat asupra imunoterapiei cancerului în România, dar având în vedere caracterul educațional de școală de iarnă se va insista mult și asupra aspectelor practice și asupra interactivității.

Personalități de marcă din domeniul oncologiei medicale românești și internaționale sunt invitate să susțină prelegeri şi prezentări interactive, astfel încât participanții vor avea ocazia de a împărtăși idei și exemple de bună practică. Pe lângă prelegerile științifice, evenimentul va include și expoziții de prezentare a produselor farmaceutice utilizate în terapia oncologică.

“În urmă cu un an, doi ne speriau noile medicamente apărute și ne îngrijoram în fața unor potențiale reacții adverse necunoscute. Astăzi folosim deja acești agenți terapeutici, ne împrietenim tot mai mult cu ei, dar suntem în fața unui nou val de terapii imune – terapia adoptivă cu limfocite modificate genetic. Avem disperată nevoie de biomarkeri care să selecteze eficient pacienții responsivi, dar toți biomarkerii consacrați sau în cercetare vin cu o serie de limitări și dificultăți tehnice. Indicațiile terapeutice în marile localizări ale cancerului se schimbă zi de zi, imunoterapia avansează în faze tot mai precoce ale tratamentului într-un ritm amețitor și e greu pentru noi să ținem pasul cu toate aceste schimbări”, declară conf. dr. Șerban Negru.

Imunoterapia reprezintă cel mai nou tratament inovator în lupta împotriva cancerului, explică reprezentanţii OncoHelp: „Prin imunoterapie este activat sistemul imunitar al pacientului bolnav de cancer, astfel încât acesta devine capabil să recunoască celulele tumorale și să le distrugă. Se anticipează că, în viitor, imunoterapia oncologică va ocupa rolul principal în planul de tratament al mai multor forme de cancer, în timp ce modalitățile tradiționale de tratament  – chimioterapia, radioterapia sau terapiile țintite – vor ramâne pe plan secundar.”

Print Friendly, PDF & Email