Săptămâna Sunlight Theatre, la Timişoara

În primele zile ale lunii septembrie Fundația Artmedia va oferi publicului iubitor de teatru mai multe spectacole de teatru, întâlniri-dialoguri cu actori și regizori îndrăgiți și posibilitatea de a descoperi tineri talentați în câteva spectacole prezentate de studenți ai câtorva facultăți de teatru.

 

Sunlight Theatre va prezenta în fiecare seară o suită de trei evenimente diferite, începând cu un spectacol susţinut de studenţi ai unei facultăți de teatru (de la ora 18, în Piața Sf. Gheorghe), continuând cu o întâlnire a publicului cu actorii invitați în festival (ora 19.30,în Grădina de vară a Filarmonicii), moderată de actrița Claudia Ieremia, și încheind seara cu un spectacol al unui teatru consacrat (de la ora 21, în aceeași locație).

La ediția inaugurală, participă cu spectacole Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis, din București, Teatrul Național din Timișoara, precum și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Târgu Mureș.

Deschiderea secțiunii de teatru va avea loc miercuri, 2 septembrie, cu un spectacol susținut de facultățile de teatru din Târgu Mureș în Piața Sfântul Gheorghe și respectiv Craiova, în Grădina de vară a Filarmonicii  Banatul.

Pe parcursul următoarelor trei zile de festival, începând de joi, 3 septembrie, până sâmbătă, 5 septembrie, publicul timișorean se va putea reîntâlni cu actori și regizori ai Naționalului timisorean (Ada Huasvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Călin Stanciu Jr., Victor Manovoici), dar și cu invitați de la teatrele bucureștene (Maia Morgenstern, Marian Râlea, Marius Manole, Vlad Logigan, Pavel  Bartos, Alexandru Papadopol , Gelu Nițu, Elvira Deatcu).

Prima ediţie a Flight Festival a avut loc în 2019 sub forma unui festival de muzică, artă și tehnologie, dezvoltat de organizatori în contextul în care Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei. Flight Festival, spun organizatorii, dorește să poziționeze Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa prin mixul dintre muzică, artă și tehnologie. Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email