O săptămână plină de filme la Timişoara

Caravana-TIFF-2013Primăria Timişoara anunţă prezenţa Caravanei Filmelor TIFF/ Operation Kino în Timișoara, în perioada 11 – 17 august, la Grădina de vară   Capitol. 

 

Caravana TIFF – organizată în colaborare cu Festivalurile  de Film de la  Sofia,  Sarajevo, Istanbul și Odessa –  aduce în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE, punând accent totodată pe producțiile autohtone.  Caravana TIFF este un proiect organizat de Asociația  Pentru  Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Filarmonicii Banatul.

La proiecțiile organizate în perioada 11 – 15 august, toate de la ora 21.45, intrarea este liberă. Accesul la proiecțiile organizate în weekend, 16 – 17 august, care vor avea loc de la aceeaşi oră, se va face pe baza  biletelor  achiziționate la intrarea în Grădina  de vară Capitol, prețul unui bilet fiind de 10 lei. Biletele pentru proiecțiile din week-end se pot cumpăra în perioada 13 – 17 august, între orele 20 -22.

Program:

Luni 11 august

With Mum/ Cu mama, un film în regia lui Faruk Lončarević

Sarajevo. Un deceniu după război. Berina, o tânără artistă introvertită,  încearcă să-și salveze mama bolnavă  de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranță.

Marți 12 august

Nuntă în offsaid, în regia lui Daniel Sánchez Arévalo

Ephraim, cel mai mic din cinci fraţi, îi cere colegei lui Carla, în vârstă tot de zece ani, să se mărite cu el când vor împlini 18 ani. Opt ani mai târziu, cine s-ar fi gândit că Spania va juca finala Cupei mondiale  la fotbal în Africa  de Sud exact în ziua nunţii  lor? Ephraim îşi reuneşte  familia în această zi de catharsis naţional şi, cu întreaga ţară  paralizată  de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importantă  provocare a vieţii: să se accepte aşa cum este.

Miercuri 13 august

Stockholm, în regia lui Rodrigo Sorogoyen

O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El ii mărturisește  că  s-a îndragostit la prima vedere,  ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele,  dar și câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni  cu  picioarele  pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflicelor între sexe.

Stockholm, câștigătorul  Trofeului Transilvania la TIFF 2014, oferă ocazia extraordinară de a observa relatiile dintre tinerii din ziua de azi.

Joi 14 august

București, unde ești?, în regia lui Vlad Petri

La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului,  recucerind  spaţiul public. Regizorul le urmăreşte  poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până  în zilele referendumului  pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi  timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Vineri 15 august

Domnișoara Christina, în regia lui Alexandru Maftei, ecranizare a binecunoscutei nuvele Domnişoara Christina, de Mircea  Eliade.

Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei  Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Va reuşi el să-şi  salveze iubita şi sufletul din această  confruntare întunecată?

Sâmbătă 16 august

Selfie, în regia Cristinei Iacob

În loc să stea acasă  şi să înveţe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să  plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două  zile dinainte de examenul  maturităţii,  iar asta înseamnă  să încalce orice regulă  şi să  facă  tot ce le trece prin minte, fără  să  ţină  cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină  şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă  la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc.

Duminică 17 august

Expresul zăpezii/ Snowpiercer (SUA 2013), în regia luiJoon-ho Bong

În viitorul  apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele  încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă  epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii  din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă  al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie…

Mai multe detalii despre filme și program puteţi găsiți pe  www.tiff.ro și   pe  pagina   de  facebook  www.facebook.com/caravanatiff.

Print Friendly, PDF & Email