O nouă ediţie a Târgului Meșterilor Populari

Muzeul Satului Bănăţean Timișoara organizează la sfârșitul săptămânii Târgul Meșterilor Populari, eveniment ajuns la cea de-a XIX-a ediţie.

 

Târgul Meșterilor, un eveniment care urmăreşte conservarea tradiţiilor meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din diferite zone etnografice ale ţării, va avea loc în zilele de 21 și 22 septembrie, intrarea fiind liberă.

La ediţia de anul acesta şi-au anunţat participarea circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, a lemnului, a osului, a metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente musicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, 21 septembrie între orele 10-11, evenimentul ţinând toată ziua, pâna la ora 20. Duminică, 22 septembrie, între orele 10-20, expoziția cu vânzare va însufleți pădurea din incinta muzeului. Între orele 13-14 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți.

Print Friendly, PDF & Email