A cincea ediţie a Bookfest la Timișoara se anunţă de cinci stele

Bookfest Foto Hyperliteratura Salonul de Carte Bookfest începe în forță seria evenimentelor programate pentru acest an cu o nouă ediție organizată la Timișoara, în perioada 31 martie – 3 aprilie.

 

Invitatul special al acestei a cincea ediții Bookfest Timișoara este scriitorul Mircea Cărtărescu. Acesta îi așteaptă pe timișoreni la Bookfest sâmbătă, 2 aprilie, prilej cu care își va prezenta cel mai recent succes editorial Solenoid și va acorda autografe.

Printre personalităţile care vor putea fi întâlnite la Bookfest Timişoara se numără Mihaela Bilic, Ioana Nicolaie, Mircea Mihăieş, Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Victor Neumann, Nicolae Strâmbeanu, Tudor Creţu, Cornel Ungureanu, Radu Pavel Gheo.

Peste 30 de edituri vor veni la târgul de carte de la Timişoara, cu ultimele noutăți editoriale. Printre expozanții anunțați se vor afla editurile Humanitas, Curtea Veche Publishing, Nemira, Polirom și Cartea Românească, Editura Universității de Vest, Okian, Antet XX Press, Editura Nomina, Editura Casa, Editura Niculescu, Editura Doxologia, Centrul de Carte Străină Sitka, Editura ALL, Editura Eikon, Editura Ratio et Revelatio, Editura Trei, Editura Corint, Editura Saeculum I.O. și Grupul Editorial Art.

Oferta edituriloe va cuprinde aproximativ 20.000 de titluri la cele mai bune prețuri, inclusiv volumele care s-au impus deja în topul vânzărilor de la începutul anului până acum.

Volumul Solenoid, al lui Mircea Cărtărescu, deschide lista cărților pregătite de Editura Humanitas. Aceasta va fi prezentă la Bookfest Timișoara cu peste 800 de titluri și cu reduceri de preț de circa 20%. În ofertă, anunţă organizatorii, se vor afla, de asemenea, cărțile Dialoguri de duminică: o introducere în categoriile vieții, semnată de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, o transcriere a unor dialoguri televizate între cei doi mari autori, și Cartea simțurilor, o antologie coordonată de Dan C. Mihăilescu, ce cuprinde texte aparținând unor personalități din viața culturală și spirituală românească. La același stand, Editura Humanitas Fiction va expune, printre altele, cărțile devenite deja bestseller Supunere, de Michel Houellebecq, și Laur, de Evgheni Vodolazkin, alături de volumele Otrava iubirii, de Eric-Emmanuel Schmitt, Amantul japonez, de Isabel Allende, și Firida rușinii, de Ismail Kadare.

Curtea Veche Publishing anunță reduceri de preț de până la 40%, peste 200 de titluri și o selecție a celor mai căutate volume. Din portofoliul pregătit de editură, cititorii vor regăsi la Bookfest Timișoara volumele Flash-uri din sens opus, cartea de debut a poliţistului Marian Godină, Comfort Food, de Jamie Oliver, și Colecţia Outliers, o serie ce cuprinde volume precum Toţi marketerii sunt mincinoşi (spun poveşti), de Seth Godin, și Connected, de Christakis și Fowler. Cititorii vor putea găsi și cea mai nouă serie de cărți regale, de data aceasta una dedicată celor mici: Regii și Reginele noastre.

Editura Nemira va fi prezentă cu o ofertă ce include aproape 500 de titluri și o reducere generală de 30% pentru cărțile pregătite. Pe lista prezentată se vor afla, printre altele, titlurile 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română, antologie coordonată de Marius Chivu și Radu Vancu, care acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească, Marea șansă și primul volum din Trilogia Balcanică, de Olivia Manning, Regina Roșie, o nouă serie fantasy de Victoria Aveyard.

Printre evenimentele conexe care vor completa oferta celor peste 30 de expozanți de la Timişoara, anunţă reprezentanţii AER, se numără un concert al formației de muzică tradițională Trei Parale și proiecția gratuită a peliculei Son of Saul, care a câștigat luna trecută premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la evenimentele programate pe durata acestuia. În cele patru zile, Bookfest Timișoara, organizat la Centrul Regional de Afaceri (vizavi de Sala Olimpia), va putea fi vizitat între orele 10 și 20. Patru zile cu lansări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri la care vor participa scriitori şi personalităţi din alte domenii ale culturii româneşti, concerte şi cinema de artă gratuit.

Timișoara a fost prima ediție locală Bookfest și cea al cărei succes ne-a dat curajul să mergem mai departe în celelalte orașe în care ne-am mai extins. De aceea, ne-am străduit ca pentru această ediție aniversară cu numărul cinci să arătăm publicului timișorean recunoștința noastră”, spune Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Ediția internațională Bookfest din acest an, a XI-a, va fi organizată la București între 1 și 5 iunie, invitatul de onoare fiind Israel. Începând din 2012, marca Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, Brașov, dar a avut și două ediții Bookfest de Crăciun la București.

Print Friendly, PDF & Email