O diplomă de excelenţă pentru Bufniţele timişorene

Inițiatoarele Librăriei timişorene La două bufnițe primesc o diplomă de excelenţă pentru regenerare urbană.

 

Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest le va decerna inițiatoarelor Librăriei La două bufnițe, Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan, o diplomă de excelenţă în domeniul regenerării urbane prin iniţiative privat/independente. Aceasta este cea de a XXVI-a diplomă pe care o acordă, în acest domeniu, Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest. Evenimentul va avea loc joi, 4 octombrie, de la ora 18, la sediul librăriei.

Diploma, dedicată Anului European al Patrimoniului Cultural-2018, le este acordată pentru activitatea lor de promovare a patrimoniului cultural european. „Cele două timișorence, Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan, și-au propus prin acțiunile lor să celebreze aceste forme diverse ale culturii, să facă din pasiunea lor comună, cărțile, un business, înființând prin inițiativă privată/independentă Librăria La două bufnițe”, spune prof. univ. dr. arh. Radoslav Radu, reprezentant al Biroului Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest.

De la deschiderea acestei librării, în decembrie 2016, aici au avut loc peste 350 de evenimente culturale, ateliere pentru copii, seri de muzică și film și s-au lansat cărțile a peste 70 de scriitori români și străini.

La Două Bufnițe a primit mai multe premii și distincţii, printre care Librarul Anului 2017, din partea Festivalului Internațional de Poezie și Muzică de Cameră „Poezia e la Bistrița”, a devenit membră în European and International Bookseller Federation și este prezentă, anual, la târgurile de carte dedicate profesioniștilor din domeniu de la Londra și Frankfurt. Librăria s-a remarcat și prin acțiuni sociale, prin donații de carte către Penitenciarul Timișoara, prin participarea la Clubul de lectură al acestuia (la propunerea asociației Bastionul ArtLitTim), prin colaborarea la acțiuni de colectare de cadouri pentru copiii defavorizați (în parteneriat cu Sfera Timișoarei) sau de produse de igienă destinate Centrului rezidenţial pentru fete victime ale abuzului (în parteneriat cu Pelicula Culturală).

Print Friendly, PDF & Email