„Bufnițele” timişorene au primit premiul „Librarul anului”

Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan, fondatoarele Librăriei timişorene La Două Bufnițe, au primit premiul „Librarul anului 2017”.

 

Diploma le-a fost oferită joi, 6 iulie, Oanei Doboși-Potcoavă și Ralucăi Selejan, ieri, în cadrul Festivalului Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița”, aflat la ediţia a IX-a, pentru promovarea și susținerea literaturii contemporane.

În Librăria La Două Bufnițe, poezia are un rol important, având un spațiu creat special pentru aceasta. Locul în care cărţile de poezie sunt așezate la raft a fost ales și amenajat în așa fel încât să fie cel mai atrăgător spațiu pentru lectură din librărie, care să invite cititorii la descoperirea acestor volume. De asemenea, de la deschidere, din decembrie 2016, în librărie se organizează seri dedicate poeziei, de la lansări de carte la lecturi publice sau întâlniri cu poeți.

„Mai mult decât o recunoaștere a muncii depuse până acum, acest premiu este pentru noi o responsabilitate. Dacă în primele şapte luni de la deschidere librăria noastră a primit primul premiu, tot ceea ce vom face de acum înainte va avea ca punct de reper acest moment”, spun Oana Doboşi-Potcoavă şi Raluca Selejan.

Diploma le-a fost înmânată, în deschiderea festivalului, de directorul acestuia, Gavril Țărmure, şi de Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari, organizatori ai festivalului.

Librăria La Două Bufnițe s-a deschis în 2 decembrie 2016 și își propune ca prin oferta de carte şi prin evenimentele organizate să creeze un spaţiu cultural de referinţă, atât pentru timişoreni şi mediul artistic local, cât şi pentru turiştii care vizitează oraşul.

 

Citeşte şi: Fondatoarele librăriei„La Două bufnițe”: „Oamenii au nevoie şi de un spaţiu unde să se simtă bine cu cărţile”

 

Festivalul Internaţional de Poezie şi Muzică „Poezia e la Bistriţa” este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte Bistrița. Printre invitați sunt poeți din România, Turcia, Belgia, Republica Moldova, Ungaria și Albania. În fiecare an, poeții invită un prozator, anul acesta fiind vorba de Ioan Groșan.

Print Friendly, PDF & Email