Lucrările de modernizare ale Cinema Studio, aproape de final

Foto: PMT

Reabilitarea Cinematografului Studio, derulată de Primăria Municipiului Timișoara este aproape finalizată. După Timiş şi Victoria, acesta este cel de-al treilea cinema complet modernizat pe care Municipalitatea îl redeschide în ultimii doi ani.

 

În aceste zile, anunţă Municipalitatea, se montează deck-ul de pe terasa amenajată pe acoperiș. În sala mare și sala mică se lucrează la montarea tavanelor lamelare. Constructorul estimează că până la mijlocul săptămânii va termina această etapă și va începe montarea scaunelor, ecranelor și proiectoarelor. Grupurile sanitare sunt gata, iar corpurile de iluminat au fost deja instalate.

Lucrările de reabilitare a Cinema Studio se vor încheia la începutul acestei veri, urmând ca din toamnă să își deschidă porțile cu un program constant, sub administrarea echipei dedicate cinematografelor din cadrul Centrului de Proiecte. Valoarea totală a contractului este de peste 14,2b milioane de lei, cu TVA inclus.

„100.000 de pasionați de film și evenimente de bună calitate au trecut deja pragul cinematografelor Timiș și Victoria, de când le-am redeschis. Este o comunitate pe care continuăm să o dezvoltăm prin deschiderea de noi spații pentru film și evenimente. Cinema Studio este cel de-al treilea cinema complet modernizat pe care îl redeschidem în ultimii doi ani. Punctul de atracție al cinema Studio va fi terasa de pe acoperiș, cu o vedere spectaculoasă, unde în sezonul estival vor putea fi vizionate și filme”, declară primarul Dominic Fritz.

Construit în zona centrală a Timişoarei, în perioada interbelică, în anul 1938, în stil Art Deco, Cinematograful Studio și-a încetat activitatea în anul 2000. După modernizare, își va păstra fațada istorică și va dispune de două săli, una cu 190 locuri  și cea de-a doua cu 64 de locuri. De asemenea, există un spațiu cu o capacitate 80 de locuri pe acoperiș. Cinema Studio va funcționa ca un cinema de artă, cu o programare axată pe cele mai noi filme de autor, focusuri tematice și festivaluri de film locale și naționale.

În realizarea conceptului pentru noul Cinema Studio și a planului de reabilitare s-au implicat, pe lângă Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Francez, Compania Groupama Asigurări, asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent (TimiShort).

Cinema Studio este cel de-al treilea cinematograf reabilitat de Primăria Municipiului Timișoara, după Cinema Victoria, redeschis în septembrie 2022, și Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele de tradiție ale orașului, redeschis în octombrie 2023.

Print Friendly, PDF & Email