Alianța Dreapta Unită şi-a prezentat o parte din candidaţi

O parte din candidaţii Alianţei Dreapta Unită. Sursă foto: USR Timiş

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, au prezentat o parte din candidații Alianței Dreapta Unită pentru alegerile din 9 iunie. Au fost prezenți candidați din 12 localități din Timiș, unii candidând pentru al doilea mandat, iar alții fiind pentru prima dată în cursa electorală.

 

Sunt aici împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Nica, și avem încredere că putem nu doar să continuăm munca bună pe care am făcut-o fiecare, conducând instituțiile noastre, ci și că împreună putem să deschidem un nou capitol în județul Timiș”, a declarat Dominic Fritz.

„Suntem astăzi aici, alături de candidați ai Alianței Dreapta Unită și ai partidelor componente din această alianță. Ne punem speranța că vom transmite mai departe acest mesaj de unitate și luptă pentru curățarea clasei politice, pentru o administrație curată și eficientă în interesul oamenilor”, a spus Alin Nica.

Despre Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița și candidatul Alianței Dreapta Unită la un nou mandat la Primăria Dumbrăvița, care are o experiență managerială de peste 17 ani, Dominic Fritz spune că acesat „a intrat în politică acum patru ani cu multă încredere în potențialul Dumbrăviței. A deschis primul liceu, urmează prima școală nouă în Dumbrăvița, a făcut o creșă nouă și a atras fonduri europene în sume record. Horia este un om al corectitudinii.”

Andrei Tița, primarul comunei Cenad și candidatul Alianței la Primăria Cenad, este unul dintre cei mai tineri primari din țară. „Andrei Tița nu este doar unul dintre cei mai tineri primari din România, este și un exemplu și o inspirație pentru liderii tineri din administrația locală care reușesc cu adevărat să adune comunitatea în jurul lor pentru o dezvoltare durabilă și modernă”, a spus Dominic Fritz.

Denis Inași are 29 de ani, este de profesie economist și, în ultimii trei ani și jumătate, a fost viceprimarul comunei Lenauheim. „Este unul dintre cei mai tineri viceprimari din județ. Sunt absolut sigur că în 2024, cu toată experiența de viceprimar și cu toată încrederea pe care cei din Lenauheim o au în el, pentru că au văzut ce a muncit în ultimii patru ani, va câștiga Primăria Lenauheim”, afirmă Dominic Fritz.

Teodora Crainic este consilieră USR în Consiliul Local Sacoșu Turcesc. De profesie biolog, actualmente este asistent manager într-o companie din Timișoara. „Din 2020, le-a demonstrat cetățenilor din Sacoșu Turcesc că reprezintă o alternativă onestă la modul de gândire și felul de a face lucrurile în administrația publică locală. Este o femeie impresionantă, o femeie puternică și următorul primar din Sacoșu Turcesc. Este curajoasă și, în calitate de consilier local în ultimii patru ani în Sacoșu Turcesc, a arătat comunității un nou mod de a face politică, un mod onest care se adresează cetățenilor. Teodora are o viziune nouă, de care Sacoșu Turcesc are nevoie”, o descrie Dominic Fritz.

Erwin Floroni, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Lugoj, este medic primar în chirurgie generală la Spitalul Municipal din Lugoj, pe care l-a şi condus o vreme, în timpul pandemiei. Despre acesta Dominic Fritz spune că „este capabil, muncitor și nu acceptă «nu se poate». Dacă vă plimbați cu Erwin Floroni prin Lugoj, vă dați seama de ce va fi el următorul primar: pentru că toată lumea îl știe și îl apreciază, nu pe cuvinte, ci pentru că a dovedit cu fapte că merită încrederea oamenilor.”

Cristian Amza, candidatul ADU la Primăria Giroc, are 42 de ani, este economist de profesie. Este membru fondator USR Timiș, președintele organizației din Giroc, iar din 2020 este și consilier local. Profesional, a activat 18 ani în sectorul privat, în contabilitate și consultanță de afaceri și management, iar de doi ani și jumătate ocupă poziția de administrator special al Colterm, „Suntem încrezători că, alături de echipa din Giroc, Cristian va fi următorul primar al acestei localități. Cristi Amza este un om al cifrelor, un om serios, un om muncitor. De patru ani și-a asumat conducerea Colterm ca administrator special din partea municipiului și el este omul care a reușit să ducă Colterm prin două ierni”, îl prezintă liderul USR Timiş.

Florian Feraru, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Giarmata, a fost ofițer de artilerie și rachete, fost reporter militar la Radio Timișoara, de profesie inginer geodez, topograf, absolvent al Universităţii Politehnica din Timişoara. Conduce de 19 ani o societate de cadastru și a participat tehnic la toate proiectele importante de infrastructură din județul Timiș și nu numai. Desppre acesta, Ligia Dugulescu spune că „este un om special, toți cei care-l cunosc știu de ce este atât de respectat și prețuit. Este un profesionist care de peste 19 ani conduce o firmă de cadastru și un consilier local care și-a slujit comunitatea din Giarmata în ultimii patru ani. Este un om care va aduce soluții și căruia îi pasă de oameni.”

Alina Wyhnalek, candidata Alianței Dreapta Unită la Primăria Ghilad, în vârstă de 48 de ani, născută la Timișoara, este absolventă a Facultății de Drept și Științe Economice și este în prezent consilier juridic la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Are o bogată experiență în administrația publică locală (ADETIM, Direcția de audit public a ACOR, secretar general Parța) și consultanță/ management proiecte fonduri europene nerambursabile. Alin Nica dă asigurări că aceasta, „cu o bogată experiență administrativă, are bazele pentru a face performanță în administrație și, mai mult decât atât, este și consultant și manager în fonduri europene.”

Ioan Coita, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Cărpiniș, este absolvent al Universității de Vest din Timișoara, specializarea traductologie, iar momentan este un antreprenor local de succes. „Având studii de traductologie, Ioan știe să traducă foarte bine emoțiile și gândurile oamenilor în proiecte concrete pentru comuna sa, Cărpiniş”, spune Alin Nica.

Patriciu Rafael Suciu, candidatul ADU la Primăria Ghiroda, în vârstă de 34 de ani, este absolvent al Facultății de Teologie și lucrează la biserica din Giarmata Vii. Despre acesta, Alin Nica spune că l-a întâlnit la târgul apicol, unde încerca să își promoveze proiectele în directă relație cu oamenii locului.

Raul Stăneață candidează din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Săcălaz, fiind unul dintre cei mai tineri candidați ai Alianței, având 27 de ani. Este absolvent al Universității de Științele Vieții din Timișoara și este de profesie inginer zootehnist. A finalizat, de asemenea, și două masterate în cadrul aceleiași universități. De la absolvirea facultății, a profesat ca inginer zootehnist, fiind în același timp antreprenor și administrator al propriei societăți. „Mă regăsesc oarecum în Raul, pentru că revăd acele momente de început, cu dinamismul și energia pe care tinerețea ți-o dă, de a schimba lucrurile, de a muta munții, mai ales într-o comună ca Săcălazul, o comună foarte tulburată politic și administrativ”, afirmă Alin Nica.

Ion Goșa candidează din partea Alianței Dreapta Unită pentru comuna Dudeștii Noi. În vârstă de 55 de ani, este de profesie zootehnist. Și-a început cariera politică acum mai bine de 20 de ani. A fost consilier local, viceprimar și în prezent este primar în comuna Dudeștii Noi. Despre acesta Alin Nica spune că „este omul care mi-a fost alături încă din 2004, de la începuturile administrației. În 2004, candidatul PSD se numea Mita, acesta era numele de familie, iar președintele organizației PSD locale era Jula. Deci cu Mita și cu Jula PSD ne-am luptat în 2004, iar iată acum, la 20 de ani distanță, aceste metehne nu s-au vindecat la PSD”.

Dominic Fritz se declară convins că va câștiga Primăria Timișoara, iar Alin Nica va câștiga președinția Consiliului Județean „dar dincolo de asta că vom câștiga și primării importante în tot județul.”

 

Print Friendly, PDF & Email