Filarmonica Banatul, reabilitată până în 2021

Până în anul 2021, când Timişoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul va fi reabilitată, promit autorităţile.

 

Asigurarea în privinţa reabilitării Filarmonicii Banatul vine din partea viceprimarului Dan Diaconu, care declară că, până la sfârșitul acestei luni, trebuie desemnată o firmă care să proiecteze lucrarea.

“Vorbim de mai multe elemente de reabilitare, pe de o parte clădirea propriu-zisă a Filarmonicii, unde discutăm despre reabilitări exterioare – fațadă, acoperiș – de asemenea vorbim de eventuale consolidări, de reabilitarea spațiilor interioare – atât a spațiilor administrative, cât și a spațiilor de repetiții, dar mai ales reabilitarea foaierului și a sălii de spectacole, un studiu acustic asupra sălii de spectacole, pardoseală, scaune noi, sistem de iluminat și sistem de sonorizare noi și așa mai departe”, declară, la Radio Timişoara, Dan Diaconu.

Acesta mai spune că lucrările de la Filarmonică includ și amenajarea spațiilor exterioare din jurul sălii Capitol, dar și a grădinii de vară.

Print Friendly, PDF & Email