Angajații Filarmonicii Banatul sunt în grevă general, anulând concertul de deschidere a stagiunii

Angajații Filarmonicii Banatul au intrat azi în grevă generală, refuzând să participe nu doar la repetițiile de dimineață, ci şi la concertul programat pentru această seară, de la ora 19, spectacol care trebuia să deschidă stagiunea 2018-2019.

 

Greva este programată până în 18 octombrie, iar în cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate până la această dată, se va intra în grevă pe termen nedeterminat.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind transmite că se solidarizează cu greviștii de la Filarmonica Banatul și spune că angajaţii Filarmonicii Banatul au fost nevoiţi să recurgă la această formă de protest întrucât toate eforturile privind încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de instituţie au eșuat, din cauza refuzului managerului Ioan Coriolan Gârboni de a semna acest document.

Din cauza lipsei Contractului Colectiv dev Muncă, document vital pentru reglementarea raporturilor de muncă dintre angajator şi angajaţi, salariaţii Filarmonicii Banatul sunt trataţi de către conducere în mod discreţionar, fiind supuşi mai multor abuzuri, drepturile lor fiind încălcate. Într-o ultimă încercare de a stinge conflictul, în data de 26 septembrie, conducerea FAIR-MediaSind a avut o întâlnire cu primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu. Acesta s-a arătat îngrijorat de situaţia conflictuală la care s-a ajuns şi a transmis conducerii Filarmonicii să soluţioneze urgent problema. Din păcate, factorii de decizie din Filarmonică nu au făcut nimic pentru rezolvarea conflictului, ignorând şi solicitarea primarului. În aceste condiţii, angajaţi au declanşat greva”, se arată în comunicatul Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind.

Aceasta îi solicită conducerii Filarmonicii să înceapă imediat negocierile în vederea stingerii conflictului de muncă, pentru că drepturile angajaţilor să fie respectate, iar publicul să nu aibă de suferit.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis