Explozie la roata unui tir cu azotat de amoniu

Foto: ISU Timiş

Un tir care transporta îngrăşăminte pe bază de azotat de amoniu şi care tranzita DN 69, dinspre Timişoara spre Arad, a avut, azi, explozie la roata din spate dreapta. Încărcătura nu a fost afectată, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, citat de Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Elena Megherea, declară că pompierii au fost solicitaţi azi să intervină la un incendiu de autotren încărcat cu 24 tone de îngrăşăminte chimice pe bază de azotat de amoniu, pe DN 69, în comuna Sânandrei.

„La faţa locului s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi 12 pompieri. Incendiul s-a manifestat la o roată de pe puntea spate a remorcii autotrenului. În acest moment, incendiul a fost stins. Încărcătura nu a fost afectată. Pompierii au asigurat zona şi au verificat încărcătura pentru a evita orice pericol. Urmează a se stabili cauza care a dus la producerea incendiului”, declară, citată de Agerpres, Elena Megherea.

Azotatul de amoniu este substanţa care a generat, săptămâna trecută, explozia devastatoare din zona portuară a capitalei Libanului.

Print Friendly, PDF & Email