Doina Ruşti, despre Homeric, la Timişoara

Cel mai nou roman al scriitoarei Doina Ruşti, „Homeric”, apărut la Polirom, va fi lansat la Timişoara, evenimentul făcând parte dintr-un turneu naţional.

 

Lansarea romanului Doinei Ruşti, apărut anul acesta la Editura Polirom, în colecţia „Fiction LTD”, va avea loc la Librăria Humanitas Timișoara, vineri, 8 noiembrie, de la ora 18. Alături de scriitoare vor vorbi jurnalistele Daniela Raţiu şi Melania Cincea. Evenimentul este organizat de Editura Polirom şi Librăria Humanitas Timișoara, în cadrul unui turneu literar naţional dedicat lansării acestui volum.

„Un turneu literar e ca alaiul care face gălăgie cu o săptămână înainte de a se ține nunta, ca să știe lumea ceo să urmeze. Dar este și cel mai greu timp al unui scriitor, când povestea lui se vede în ochii celor care au citito. Dacă îmi doresc ceva de la cititorii «Homericului», acel lucru este următorul: citiţi-mă fără prejudecăţi!”, spune Doina Ruşti.

Homeric este o poveste despre stafii și ierburi vrăjite, despre fiinţe stranii, despre întîmplări neobișnuite, petrecute în afara timpului, în afara istoriei: „Când din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani, începe să bântuie o stafie, iar oamenii dispar, unul câte unul, printre dispăruți numărându-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora. În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar, așa cum se întâmplă în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește.”

 

Print Friendly, PDF & Email