Construcția celui mai mare campus școlar din Timișoara, la ultimul nivel

Machetă viitor campus al Liceului „Nikolaus Lenau”

În zona Oituz, pe locul fostului Bastion Carol, se construiește un campus școlar modern, integrat care va găzdui elevii Liceului „Nikolaus Lenau”, din Timişoara.

 

Viceprimarul Timişoarei, Ruben Lațcău, a vizitat azi șantier viitorului campus școlar al Liceului „Nikolau Lenau”, pentru a vedea evoluția lucrărilor și starea vestigiilor arheologice. Șantierul pentru infrastructura școlară fusese sistat timp de un an și jumătate, până au fost finalizate descărcările arheologice. Primăria Timișoara anunţă că este în discuții cu proiectantul general, care va veni cu două propuneri de punere în valoare a patrimoniului istoric, astfel încât să fie stabilită soluția finală privind vestigiile arheologice.

Ruben Laţcău, pe şantierul viitorului campus al Liceului „Nikolaus Lenau” Timişoara. Foto: PMT

Lucrările de ridicare a noului campus sunt realizate în proporţie de 40% și, în acest an, se lucrează la structură, pentru a o finaliza, iar apoi la finisajele exterioare, anunţă reprezentanţii Municipalităţii.

Clădirea, compusă din patru corpuri, va avea patru etaje și un demisol, iar între corpuri va exista o curte interioară. Noul campus va avea 48 de săli de clasă, laboratoare de fizică, biologie, chimie și informatică, o sală de sport, o bibliotecă în limba germană și o bibliotecă digitală, un cabinet medical și multe alte spații administrative.

Machetă viitor campus al Liceului „Nikolaus Lenau”

Acest campus școlar este una din investițiile majore ale orașului și se află într-o zonă care va vedea schimbări majore în următorii ani. Din această vară, vom începe un șantier pentru a lega strada Popa Șapcă de Calea Alexandru Ioan Cuza, avem în lucru un Plan Urbanistic Zonal care să permită construirea unei parcări de mari dimensiuni, multi-etajate. De asemenea, Universitatea de Vest are un șantier în zonă și, tot aici va fi realizată și o haltă pentru viitoarea rețea metropolitană de trenuri, pe unde va trece un culoar pietonal care să lege Iulius Town de cartierul Cetate”, declară viceprimarul Lațcău.

Investiţia, care se ridică la 65 de milioane de lei, cu TVA inclus, este realizată de o asociere de firme: Constructim, care este lider de proiect, Dinu Instal SRL , Ila Vorhaben SRL  şi Alex-Dia Construct SRL.

 

 

Print Friendly, PDF & Email