Studenții Universităţii Politehnica Timişoara au revenit în campus

Foto: UPT

Pentru că situația epidemiologică s-a îmbunătățit, iar mulţi studenți și-au exprimat dorința de a relua activitățile în regim „față în față”, conducerea Universităţii Politehnica Timişoara anunţă că a decis să-i aducă pe studenți în campus. Cu respectarea anumitor reguli, însă.

 

Conducerea Universităţii Politehnica Timişoara le-a lăsat facultăților libertatea de a organiza cursurile într-un sistem hibrid de învățământ sau de a rămâne în sistemul online. Majoritatea facultăților au ales, până acum, să rămână în mediul online. În urma consultărilor cu studenții pentru fiecare măsură adoptată, facultățile au programat activitățile aplicative în sistem hibrid, pe grupe restrânse.

Acum însă, când situația epidemiologică s-a îmbunătățit vizibil, iar majoritatea studenților și-au exprimat dorința de a relua activitățile în regim „față în față”, conducerea UPT a decis să-i aducă pe studenți în campus, în special pe cei care acum sunt în anul I, pentru desfășurarea activităților experimentale și de laborator impuse de specificul învățământului ingineresc, pentru familiarizarea cu facilitățile sportive sau cele oferite de Biblioteca UPT, dar și pe cei din anii terminali, pentru finalizarea lucrărilor de licență. Aceștia vor veni în campus eșalonat și vor desfășura fizic în special activități practice, alte tipuri de activități urmând să se deruleze în continuare online.

Cazarea se realizează în căminele 20C și 21C, care au fost pregătite cu toate cele necesare pentru venirea studenților, în regim de maximum trei studenți în cameră, grupați pe facultăți. Căminele UPT sunt dotate cu frigider în fiecare cameră, cu spălătorie și bucătărie pe fiecare etaj. La intrare este asigurată permanent paza cu personal calificat. Accesul în cămin se face pe baza cardului de student. Nu în ultimul rând, în această perioadă cantina studențească va oferi zilnic între orele 12-20 meniuri diversificate, la prețul subvenționat de 8 lei/cartelă de masă (pentru felul 1 și 2), exclusiv pentru studenții UPT. Cartelele de masă se pot achiziționa din incinta cantinei.

Rectorul UPT, Florin Drăgan. Foto: UPT

„Profitând de scăderea ratei de infectare în Timișoara și în regiune, am decis să aducem anul I în special. Unele facultăți, care au adus deja anii I, au optat pentru a aduce anii II și III. Bineînțeles, ei nu au obligativitatea să vină. Orele se desfășoară în continuare și online, dar au posibilitatea de vedea facultatea, laboratoarele, de a discuta cu cadrele didactice. Ne-am dorit, în special pentru cei din anul I, să ia contact  cu viața de student și ce înseamnă studiile în Politehnică. Pe lângă laboratoare, studenții vor vizita Biblioteca UPT, bazele sportive, unde pot să participe la anumite activități, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic, pentru prezentarea modulului pedagogic. Bineînțeles, au și viața din Complexul Studențesc, pot să ia pulsul orașului, să se cunoască între ei, cred că asta e foarte important, pentru că unii nu s-au cunoscut decât online. Cred că este important să dezvolte relații sociale adecvate vârstei lor până la urmă, pentru că asta le-a lipsit în ultimul an”, declară rectorul UPT, conf. univ. ing. Florin Drăgan.

Pe lângă măsurile de dezinfectare care au fost deja luate, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, a fost organizată împreună cu colectivul prorectorului UMFT, prof. univ dr.  Dorel Săndesc, o sesiune de informare a studenților politehniști privind tipurile de vaccinuri existente, diferențele dintre acestea și importanța vaccinării.

Conducerea UPTanunţă că  facilitează pentru propriii săi studenți participarea la Maratonul Vaccinării, care va avea loc în perioada 14 mai, ora 16 – 17 mai, ora 8, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, unde studenții pot opta pentru vaccinarea cu Pfizer sau cu noul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

 

Print Friendly, PDF & Email