Licitație pentru PUZ-ul viitorului campus al Universității de Vest Timișoara din zona Oituz

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de urbanism necesare elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru amenjarea zonei Oituz-Popa Șapcă, unde va fi un viitor campus al Universității de Vest.

 

Planul urbanistic este delimitat de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade și va avea o suprafață totală de 16,7 hectare. PUZ-ul va analiza posibilitatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală de restul județului.

De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete conexe, o parcare supraterană cu cinci etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă, iar pentru trecerea acestei artere aglomerate va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al Universității Politehnica Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, de pe bulevardul Vasile Pârvan.

Valoarea estimată a investiției este de 180.000 de lei, cu TVA inclus, iar contractul va avea un termen de 12 luni pentru realizare. Serviciile care vor fi contractate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulație, etc.), dar și o analiză asupra evoluției activităților educaționale. Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare.

Primarul Dominic Fritz spune că, în ultimii ani, Municipalitatea nu a inițiat elaborarea de planuri urbanistice zonale și s-a bazat doar pe inițiativele private în acest domeniu. „E momentul să devenim un jucător activ și să preluăm inițiativa în domeniul reglementărilor urbanistice pentru zone de interes public, așa cum este zona Oituz-Popa Șapcă, cea care are o dinamică de dezvoltare foarte mare și multe proiecte comunitare. Acest plan urbanistic zonal nu contravine viitorului PUG, ci, din contră, detaliază prevederi cu caracter general”, mai spune edilul Timișoarei.

Primăria anunță că, în momentul de față, există mai multe proiecte în execuție în zonă, inclusiv proiectul Municipalității pentru un nou campus școlar al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”. Universitatea de Vest are în implementare extinderea Facultății de Arte și Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și a Facultății de Muzică și Teatru, dar și clădirea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu.

Informații despre licitație sunt disponibile la acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email