Aparatură de laborator de ultimă generație, donată Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara a primit ca donaţie un aparat de laborator care poate executa simultan toate tipurile de teste atât pentru boli infecțioase, cât și pentru cele autoimune, alergii sau markeri tumorali.

 

Dispozitivul, analizator multiparametric, a fost primit ca donaţie din partea companiei Continental Anvelope Timișoara. Acesta realizează o execuție simultană, în serii mici, a tuturor tipurilor de teste, atât pentru boli infecțioase, cât și pentru cele autoimune, endocrinologice, alergii și chiar markeri tumorali. Analizatorul este complet automatizat și asigură o trasabilitate completă a rezultatelor.

Cu ajutorul acestui aparat reușim să realizăm peste 140 de teste de specialitate. Dispozitivul oferă un mediu de testare pentru numeroase boli. Este vorba de zeci de boli infecțioase, de la virusul gripal A și până la virusul syncytial respirator, și Sars-CoV 2. De asemenea, se poate folosi pentru confirmarea unor boli cu transmitere sexuală sau a celor autoimune, inclusiv pentru identificarea alergenilor. Cel mai mare avantaj este că ne degrevează de pipetarea manuală. Se pierdea timp îndelungat pentru realizarea acestei proceduri care, de acum înainte, va fi făcută automatizat”, explică dr. Delia Dogaru, medic primar Medicină de Laborator, responsabil analiză în cadrul Compartimentului Imunologie al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Matthieu Turlure, director general al Continental Anvelope Timișoara, declară că, încă de la începutul existenței sale ca entitate economică în Timișoara, compania a fost preocupată de susținerea comunității locale. „Nu puține au fost momentele în care am sărit imediat în ajutor atunci când am văzut că ne putem implica în viața și sănătatea orașului. La fel am făcut-o și acum. Am venit alături de vecinii noștri de la Spitalul «Victor Babeș» și am donat acest aparat care să îi ajute în tratarea bolnavilor. Sănătatea comunității în care funcționăm este importantă pentru noi și vom reacționa și vom contribui pentru spijinirea ei ori de câte ori va fi nevoie”, mai spune Matthieu Turlure.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, prof. dr. Cristian Oancea, mulţumeşte companiei Continental Anvelope Timișoara, menţionând că faptul că membrii comunității locale le sunt alături și îi sprijină, atât moral, cât și financiar, înseamnă foarte mult: „Ne dau o mai mare încredere în tot ceea ce facem. Trebuie spus că donația de astăzi a colegilor de la Continental ne ajută foarte mult, atât în testarea imunologică rapidă, cât și în lupta împotriva Sars-CoV 2”.

Dispozitivul primit ca donație, în valoare de 17.850 de euro, se adaugă celorlalte echipamente de ultimă generație cu care a fost dotat Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara și face ca Laboratorul să fie unul dintre cele mai performante de acest fel din zona de vest a țării.

Print Friendly, PDF & Email