În premieră, ecografie de torace la un sugar internat cu covid, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

 

Întrucât exista pericolul unor complicații majore la bebeluşul internat în urmă cu câteva zile la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” Timişoara, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a spitalului pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil.

Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, pneumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu Sars-Cov 2”, spune medicul primar radiolog Diana Manolescu, şeful Secției Radiologie și Imagistică Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Spitalul deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de înaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie si Boli Infecțioase.

„Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două – trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, mai spune asis. univ. dr  Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef secție Radiologie și Imagistică Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Sugarul în vârstă de şapte săptămâni este cel mai mic pacient infectat cu covid-19 investigat la Spitalul de Boli Infecțioasem „Victor Babeș” din Timișoara. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.

Print Friendly, PDF & Email