Construcţii ilegale de la bază sportivă din Dacia, demolate

Foto: Primăria Timişoara

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că sprijină Inspectoratul Școlar Timiș în demersurile de a recupera o bază sportivă pentru copii, unde firma MWT Sport a construit ilegal un bar cu terasă și vestiare. “În timp ce școlile din Dacia nu au terenuri de sport, un teren al Ministerului Educației a fost acaparat de un privat”, spune primarul Dominic Fritz.

 

În baza unei dispoziții a primarului Dominic Fritz, astăzi a început demolarea construcțiilor fără autorizație din incinta bazei, de pe strada Amforei nr. 1. Dispoziția a fost validată de instanțele de judecată după ce a fost contestată, astfel că decizia de demolare este definitivă și executorie, transmite Municipalitatea.

Cartierul Dacia este cel mai dens locuit cartier din Timișoara. Aici funcționează trei școli și două grădinițe, niciuna din cele trei școli nu are teren de sport cu gazon natural, iar unele nu au o sală sportivă modernă. Este revoltător că, în timp ce terenul Ministerului Educației era folosit de un privat, copiii Timișoarei duc lipsă de terenuri de sport. După ce am demolat construcțiile ilegale, fac apel la Inspectoratul Școlar Timiș să deschidă cei 18.700 mp care până acum au fost îngrăditi. Voi sprijini cu tot ce pot ca toți copiii din Dacia să aibă acces la infrastructură sportivă în cartierul lor”, declară Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Construcțiile au fost ridicate fără autorizație pe un teren al Ministerului Educației, administrat de către Clubul Sportiv Școlar Bega, care a încheiat un contract de închiriere cu MWT Sport, în anul 2005. Firma comercializa și băuturi alcoolice în interiorul bazei sportive pentru copii, spre nemulțumirea părinților, care au sesizat Primăria Timișoara, Poliția Locală și Inspectoratul Școlar Timiș.

Marți, 1 octombrie, s-au deplasat la fața locului echipele Colterm, ale Poliției Locale și reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara și Inspectoratului Școlar, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare emisă de primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email