Întâlnire zonală a Partidului Mișcarea Populară, sâmbătă după-amiază, la Timișoara

Intrunire PMP Timisoara Foto Ligia HutuMembri și simpatizanți ai PMP din mai multe județe din partea de vest a țării, dar și numeroși invitați au participat, sâmbătă după-amiază, la Timișoara, la prima reuniune zonală a partidului. În cadrul evenimentului, care a beneficiat de prezența a numeroși lideri ai partidului de la nivel național, s-a discutat despre rolul pe care PMP își propune să îl asume, în contextul preocupării declarate de către reprezentanții partidului de a contribui la procesul de reformare a scenei politice românești.

 

Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara a găzduit, sâmbătă după-amiază, prima întâlnire zonală a Partidului Mișcarea Populară, la care au participat membri și simpatizanți ai partidului din județele din partea de Vest a țării.

La eveniment, organizat de președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu, au participat, printre alţii, președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, președintele PMP, Eugen Tomac, prim-vicepreședintele PMP, europarlamentarul Siegfried Mureșan, Gabriel Berca, vicepreşedinte al PMP, și secretarul general al PMP, Dorel Onaca, iar în calitate de invitat, fostul președinte al României, Traian Băsescu, inițiator al Partidului Mișcarea Populară.

Reprezentanții PMP li s-au adresat membrilor și simpatizanților partidului cu mesaje care au insistat pe necesitatea creării, în România, a unui partid autentic de dreapta, al cărui obiectiv să fie reformarea autentică a mediului politic.

Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș, a declarat că PMP își propune să fie un partid animat de determinarea de a face lucrurile altfel, în contextul în care, a precizat aceasta, „acest altfel ține de normalitate”.

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a precizat în discursul său că rolul important în schimbarea României le-a revenit și le revine acelor persoane care sunt animate de un crez în numele căruia acționează și în slujba căruia își investesc întreaga energie. Context în care a evocat crezul președintelui Traian Băsescu, care a constat în construirea unei Românii moderne, o țară respectată, ai cărei parteneri sunt de încredere și care au, la rândul lor, încredere în România, o țară plasată în zona civilizată și nu într-o zonă gri, care să predispună la exercitarea unor abuzuri.

Cristian Diaconescu a evocat, în contextul referirilor la cei care au luptat în decursul ultimilor 25 de ani pentru schimbarea în bine a României, și la convingerile al căror exponent a fost și este președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, dar și la convingerile acelor persoane care și-au investit speranțele într-un viitor mai bun pentru România. Cu referire la care acesta a precizat că sunt cu toții „oameni care au avut un crez și care astăzi contemplă dintr-o perspectivă sau alta ce s-a realizat față de ce au așteptat. Și care și astăzi au același crez. Mulți au fost trădați, mulți sunt nemulțumiți, dar nu și-au pierdut încrederea că această națiune își merită un alt destin decât cel care îi era prefigurat înainte cu 25 de ani”. În context, Cristian Diaconescu a apreciat și faptul că schimbarea va veni din partea acelora care „cred într-o Românie adevărată, cred că minciuna trebuie să își primească răspuns în față, că nu hoția și nici lipsa de responsabilitate trebuie să ne guverneze pe fiecare dintre noi în parte”.

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan, prim-vicepreședinte al PMP, a precizat, la rândul său, că responsabilitatea care îi revine PMP în perspectiva viitorului an electoral 2016 este aceea de a-i convinge pe cetățeni de calitatea ofertei cu care partidul își propune să se înfățișeze în fața acestora. „Trebuie să le spunem oamenilor în ce direcție vrem să ducem România”, întrucât, a adăugat acesta, „nu ne va pune nimeni procentele în traistă”. Și, a mai precizat Siegfried Mureșan, prioritățile care stau în fața României constau, între altele, în crearea de noi locuri de muncă, stabile și bine plătite și consolidarea instituțiilor statului, astfel încât acestea să fie independente și apolitice.

Referindu-se la obiectivele plasate în fața PMP, președintele PMP, Eugen Tomac, a precizat că miza partidului pe care îl conduce este aceea de a constitui partidul sănătos de dreapta de care România are nevoie. Acesta a adăugat că PMP va milita și pentru interesele românilor din diaspora, inclusiv ale românilor din Republica Moldova, context în care a evocat preocuparea pe care PMP o are față de proiectul votului prin corespondență. Eugen Tomac s-a referit, de aceea, la PMP ca la un „vehicul politic care va lupta pentru ca românii de peste hotare să nu mai fie umiliți”.

Print Friendly, PDF & Email