Mişcarea Populară Timiş: „Legea antidefăimare este o încercare de intimidare a presei”

Roxana Iliescu Foto Arhiva personalaMişcarea Populară Timiş Timiș taxează Legea antidefăimare, iniţiată de Liviu Dragnea, numind-o o rușine pentru viața politică românească şi pentru România.

 

Mişcarea Populară Timiş Timiș taxează Legea antidefăimare, iniţiată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Subliniind că este o încercare de intimidare a presei sub pretextul unei legi de apărarea a demnității grupurilor, ceea ce „este o rușine pentru viața politică românească, o ruşine pentru România”.
Roxana Iliescu (foto), preşedintele MP Timiş, spune că o astfel de iniţiativă nu are justificare. Adăugând că şi ea, ca om politic, a fost ironizată, uneori mai mult decât ar fi îngăduit politețea, dar cu toate acestea, nu a avut niciun imbold să reacţioneze în încercarea de a intimida libertatea de exprimare: „Ultimele săptămâni au însemnat, pentru colegii mei și pentru mine, în calitate de președinte al Filialei Mişcarea Populara Timiș, experiența întâlnirii cu o presă mult mai acidă decât de obicei. Am fost certați, am fost criticați, am fost ironizați, uneori mai mult – consider eu – decât ar fi îngăduit politețea. Cu toate acestea, nicio clipă noi nu am simțit imboldul de a reacționa în încercarea de a intimida libertatea de exprimare.”
Reprezentanţii Mișcării Populare Timiş îşi exprimă încrederea că, după alegerile din acest an, asemenea inițiative nu-și vor mai găsi susținere în Parlamentul României. 
Membrii Comisiilor juridică şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor au dat marţi, 9 februarie, în şedinţă comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, adoptând şi un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice. Amenzile oscilează între 1.000 şi 30.000 de lei, iar pentru defăimarea unor grupuri sociale, între 2.000 şi 100.000 de lei. Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL.

Print Friendly, PDF & Email