Încep extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara

Octavian Mazilu si Nicolae Robu (2) Foto Primaria TimisoaraRealizarea unui nou corp de clădire, situat în incinta Clinicilor Noi, precum şi refuncţionalizarea unor spaţii deja existente, în scopul ameliorării condiţiilor de primire şi triaj a pacienţilor sunt o parte dintre obiectivele vizate de proiectul Primăriei Timişoara de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Municipal Timişoara.

 

Edilul Nicolae Robu a participat, joi, la predarea amplasamentului în vederea realizării lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Eveniment care a avut loc în prezenţa primarului Nicolae Robu, a viceprimarului Dan Diaconu şi a managerului Spitalului Municipal, dr. Octavian Mazilu.

Proiectul „Modernizare şi extindere Unitate de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara” va consta în extinderea UPU a spitalului şi în remedierea unor inconveniente legate de funcţionare, generate de faptul că, în acest moment, intrarea principală în spital coincide, practic, cu sala de aşteptare a UPU şi cu spaţiul de primire şi triaj.

Proiectul tehnic prevede realizarea, în mod etapizat, a unui corp nou de clădire, cu un singur etaj, care va fi amplasat în curtea spitalului, precum şi efectuarea de lucrări de amenajare şi refuncţionalizare a spaţiilor deja existente. Prin intervenţiile propuse, se intenţionează separarea intrării în spital de spaţiul destinat primirii şi triajului pacienţilor şi realizarea unei comunicări uscate cu compartimentul de radiologie al spitalului, care îşi desfăşoară activitatea într-un corp separat de clădire. Alimentarea pentru instalaţiile necesare este prevăzută să se facă de la racordul existent al întregii clădiri.

Potrivit primarului Nicolae Robu, execuţia lucrărilor a fost încredinţată, prin licitaţie, SC Alex-Dia Construct SRL, valoarea totală a investiţiei fiind de 2.965.505,15 lei + TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 16 februarie, iar durata de execuţie asumată de către compania desemnată câştigătoare este de 11 luni, finalizarea lucrărilor fiind preconizată pentru ianuarie 2016.

Potrivit informaţiilor oferite de Primăria Timişoara, în urma lucrărilor de amenajare propuse, capacitatea UPU va fi de 14 paturi. În cazul unor necesităţi speciale, unitatea va putea fi suplimentată cu opt paturi.

Regimul de înălţime propus pentru noul corp de clădire este o construcţie parter, cu structură de rezistenţă realizată din cadre metalice, cu  închideri tip sandwich. Suprafaţa corpului existent reconfigurat şi demolat va fi de 175 mp, suprafaţa finală a UPU va fi de 628 mp, din care suprafaţa nou construită va fi de 453 mp, este specificat în comunicatul transmis de reprezentanţii Primăriei Timişoara, care este proprietarul clădirii Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă.

Toate lucrările vor fi executate în condiţiile asigurării funcţionalităţii continue a secţiei UPU actuale, activitatea neputând fi întreruptă, întrucât aceasta reprezintă un obiectiv de importanţă majoră în activitatea spitalului. În plus, mai este menţinat în comunicatul transmis de Primărie, relocarea provizorie a secţiei UPU este imposibilă. De aceea, s-a propus ca intervenţia asupra obiectivului să se realizeze în mai multe etape: va fi modificat, în primă fază, circuitul de acces pentru ambulanţe până la secţia UPU, etapă urmată de realizarea construcţiei nou propuse până în axul D, finisarea şi amenajarea spaţiilor în vederea relocării şi desfăşurării activităţii secţiei UPU. Ultima etapă va consta în mutarea activităţii secţiei UPU în corpul nou creat, continuarea lucrărilor de construcţii între axele D-H şi amenajarea şi reconfigurarea spaţiilor din clădirea existentă.

Print Friendly, PDF & Email