Zeci de angajaţi ai Spitalului Județean Timişoara, audiaţi în cazul decesului unei paciente

spitalul-clinic-judetean-timisoaraAproximativ 70 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Timişoara au fost chemaţi la audieri la sediul Poliţiei Timiş într-un dosar ce vizează decesul arhitectei Anca Petrescu.

 

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență Timişoara au anunțat azi că aproximativ 70 de angajaţi, în special medici şi asistente de la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, au fost chemaţi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş, într-un dosar ce vizează decesul arhitectei Anca Petrescu. Sunt chemaţi, în medie zece angajaţi pe zi.

Arhitecta Anca Petrescu, cunoscută pentru proiectarea Casei Poporului, a murit în octombrie 2013, la Spitalul Floreasca, din București, unde fusese transferată de la Spitalul Judeţean din Timişoara. În 5 august 2013, ANca Petrescu a fost victim unui accident rutier, în apropiere de Izvin. Iniţial, ea a fost tratată la Spitalul Judeţean din Timişoara, iar, după aproximativ o lună, a fost transferată la Spitalul Floreasca din Bucureşti

Familia Ancăi Petrescu a acționat în judecată atât Spitalul Județean Timișoara, cât și Spitalul Floreasca și personalul care s-a ocupat de tratamentul acesteia, după ce necropsia a relevant decesul din cauza unei infecții nozocomiale, contractate, spune familia, la Timișoara..

Vorbim despre o combinaţie între un traumatism puternic şi o problemă de spital foarte gravă. Când a ajuns, de la Timişoara în Bucureşti, şansele ei la viaţă erau reduse. După accident, a fost tăiată pe mijloc, pe la buric, şi acolo s-a infectat cu pioceanicul ăsta care pute îngrozitor şi care se răspândeşte în tot corpul. (…) Când a fost adus la noi, cadavrul Ancăi Petrescu era o bombă biologică”, declara, în ianuarie 2014, dr. Gheorghe Alexandrescu, citat de ziarul Ring.

Print Friendly, PDF & Email