Conducerea interimară a PLR Timişoara, asigurată de o fostă jurnalistă

Aurelia Marcoane si Petru Ehegartner Foto Ligia HutuPartidul Liberal Reformator, formaţiune condusă de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, se preocupă de organizarea structurilor din teritoriu şi de atragerea de noi membri. Recent, PLR Timişoara şi-a desemnat preşedintele interimar.

 

Preşedintele PLR Timiş, recent numit purtător de cuvânt al PLR la nivel naţional, senatorul Petru Ehegartner, a anunţat, azi, că noul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale Timişoara a PLR este fostul său şef de cabinet parlamentar, Aurelia Marcoane.

Petru Ehegartner spune că decizia încredinţării către aceasta a filialei Timişoara a PLR a fost luată de către forurile interne ale PLR Timiş, în unanimitate. Şi, mai spune el, desemnarea în această funcţie a unei persoane tinere, care nu a desfăşurat anterior activitate politică, se pliază pe viziunea PLR de promovare a exponenţilor generaţiei tinere. Petru Ehegartner afirmă şi că profilul de politician pe care PLR îşi propune să îl cultive este cel reprezentat de oamenii educaţi, care au experienţa mediului privat, cu profesii liberale şi înzestraţi cu minime cunoştinţe de administraţie:

Nu ne referim la elite în sensul peiorativ care i-a fost conferit termenului, ci la oameni performanţi în toate domeniile de activitate”,  precizează senatorul PLR. Care informează că, spre finalul acestui an, cel mai probabil în cursul lunii septembrie, va avea loc un congres al partidului. Până atunci, însă, a mai adăugat el, potrivit statutului partidului, vor trebui organizate alegeri interne în cel puţin 75% dintre organizaţiile judeţene ale partidului.

Potrivit informaţiilor preşedintelui PLR Timiş, în baza de date a partidului figurează 565 de membri la nivel judeţean, iar organizaţia municipală numără 150 de membri.

Preşedintele interimar al organizaţiei PLR Timişoara, Aurelia Marcoane, declară că decizia sa de implicare în politică, după ce a activat o vreme ca jurnalist, se leagă de ceea ce a apreciat a fi oportunitatea de a face o altfel de politică: „Nu mai sunt jurnalist, am trecut dincolo, este altceva. Am 32 de ani, am 12 ani de mass-media, am activat strict în mediul privat, am activat şi în domeniul lobby-ului şi în advocacy, m-am implicat foarte mult în sfera socială. 2015 cred că este anul generaţiei mele. Am făcut acest pas din dorinţa sinceră de a mă implica în luarea deciziilor politice, asumat, conştient şi fără interese financiare”.

Aurelia Marcoane a adăugat că, potrivit propriei aprecieri, implicarea în politică reprezintă calea prin care exponenţii generaţiei tinere pot deveni stăpâni pe proiectele legate de viitor. În plus, mai spune ea, anul 2015 reprezintă momentul unei schimbări de viziune şi de abordare în politică: „A trecut timpul lui «merge şi aşa»”. Şi, mai spune aceasta, energia noii generaţii de politicieni trebuie să se canalizeze înspre aspecte pozitive şi constructive şi nu trebuie să mai fie aduse în prim-planul scenei politice frustrările personale sau elementele de cancan.

Print Friendly, PDF & Email