Nicolae Robu: “Premierul Ponta nu agreează Timişoara. Se poate constata asta şi după finanţarea asigurată obiectivelor Timişoarei”

Nicolae RobuNicolae Robu: “Premierul Ponta nu agreează Timişoara. Se poate constata asta şi după finanţarea asigurată obiectivelor Timişoarei”

 

Candidatul susţinut de PSD la alegerile prezidenţiale nu ar agrea Timişoara şi Timişul, declară preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. Acesta a subliniat că o dovadă în acest sens ar putea fi reprezentată de nealocarea de fonduri de către Guvern proiectelor majore ale Timişoarei.

 

Un refuz motivat de o atitudine ostilă la adresa Timişoarei

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, spune, referindu-se la refuzul exprimat de Victor Ponta de a participa la dezbaterea propusă să aibă loc, la Universitatea de Vest din Timişoara, că este de presupus că ar fi acumulat recent nemulţumiri la adresa Timişoarei, ţinând cont de rezultatele obţinute la vot în primul tur a alegerilor prezidenţiale: “Putem presupune că nu e mulţumit de numărul de voturi obţinute în Timişoara”. Dar, se întreabă Nicolae Robu retoric: “Cum să aştepţi voturi de la cetăţeni pentru care nu ai direcţionat niciun leu de când eşti prim-ministru?”, adăugând că, la rândul lor, timişorenii sunt îndreptăţiţi să se simtă jigniţi în inteligenţa lor de „promisiunile deşănţate”, rămase neonorate, de „minciuni şi de aprobările de fonduri, nematerializate concret”.

Liderul liberal a precizat că, încă de la momentul în care şi-a început activitatea politică, a fost adeptul unor abordări pozitive, focalizate pe prezentarea proiectelor şi realizărilor politice. Context în care, a apreciat el, a considerat că angajarea în confruntări politice mărunte ar reprezenta o irosire. Dar, subliniază acesta, este imposibil de trecut cu vederea absenţa de pe lista obiectivelor prioritare ale următoarei perioade a unor proiecte cu miză majoră pentru dezvoltarea economică a judeţului Timiş şi a Timişoarei. Iar printre aceste obiective Nicolae Robu enumeră Centrul Intermodal de Transport Mărfuri, realizarea racordului la autostradă, lucrările de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara, Centura Sud, Spitalul Regional din Timişoara. Obiectiv referitor la care, a subliniat edilul, prefigurarea utilizării de fonduri de către autoritatea de management din sănătate, reprezentată de Ministerul Sănătăţii, evocă realizarea a doar trei proiecte de spitale regionale la nivel naţional: la Iaşi, la Cluj şi la Craiova, fără a face, însă, nicio referire la proiectul unui viitor spital regional la Timişoara.

În condiţiile acestui dezinteres manifestat constant de Cabinetele conduse de premierul-candidat Victor Ponta faţă de interesele şi faţă de obiectivele majore ale Timişoarei, opţiunea pentru candidatul Klaus Iohannis ar putea reprezenta, potrivit aprecierilor lui Nicolae Robu, “o şansă la un alt tratament pentru Timişoara şi pentru judeţul Timiş”. Şi aceasta, a mai precizat el, chiar şi în condiţiile în care desemnarea unui nou preşedinte nu va aduce cu sine, imediat, o schimbare a Guvernului:

Într-un anumit interval de timp, cel mult trei luni, se va construi o altă majoritate”, a opinat preşedintele PNL Timiş, adăugând că acea majoritate va decide componenţa unui nou Executiv.

 

Este greu de înţeles de ce nu agreează premierul Victor Ponta mediul universitar”

În ceea ce priveşte propunerea de întâlnire, la Timişoara, a celor doi candidaţi la preşedinţie, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, în vederea organizării unei dezbateri publice, Nicolae Robu a subliniat că a existat acceptul, din partea candidatului ACL, Klaus Iohannis, ca dezbaterea să aibă loc la Universitatea de Vest din Timişoara, în urma propunerii în acest sens avansate de rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În plus, a mai apreciat preşedintele PNL Timiş, şi propunerile de organizare a unei dezbateri la alte universităţi cu notorietate din mediul academic românesc, cum sunt Universitatea din Bucureşti sau Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu accesul permis tuturor posturilor de televiziune cu acoperire naţională, ar fi putut reprezenta o variantă foarte bună.

„Este greu de înţeles de ce nu agreează premierul Victor Ponta mediul universitar”, a opinat preşedintele PNL Timiş, potrivit aprecierii căruia este, însă, limpede, că actualul premier nu agreează Timişoara: „Timişoara nu e agreată, se poate constata asta şi după finanţarea asigurată obiectivelor Timişoarei”. Nicolae Robu reaminteşte că, până în acest moment, niciun leu nu a fost direcţionat concret de Guvern în beneficiul proiectelor Timişoarei. Şi apreciază că este nefiresc ca televiziunea publică să nu fie implicată în organizarea unei dezbateri între cei doi candidaţi care s-au calificat pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Print Friendly, PDF & Email