Vaporaşele ar putea circula pe Bega de la sfârşitul lunii mai

Vaporaşele ar putea circula pe Bega de la sfârşitul lunii mai, când ar urma să fie creată Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega, anunţă Nicolae Robu.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declară că a încercat să rezolve problema vaporaşelor de pe Bega pe două căi, respectiv printr-un amendament parlamentar depus de către deputatul liberal Marilen Pirtea şi pe cale guvernamentală, potrivit Agerpres.

Eu l-am rugat pe deputatul Marilen Pirtea să facă amendamentul de modificare a Legii Ministerului Apelor şi Pădurilor care, dacă ar fi trecut, s-ar fi putut rezolva problema prin înfiinţarea structurii numite Administrarea Căii Navigabile Canal Bega în jurisdicţia ministerului respectiv. Amendamentul a căzut (săptămâna trecută – n.r.) pentru că nu a fost susţinut de majoritatea parlamentară, dar eu am discutat cu cei din Ministerul Transporturilor şi s-a găsit o altă soluţie. Mi s-a promis că în luna mai problema va fi rezolvată de către Guvern”, spune edilul Timişoarei.

Acesta mai spune că nu i s-au dat detalii, dar că, în urma discuţiilor avute săptămâna trecută cu secretarul general al Ministerului Transporturilor, Elena Petraşcu, s-a convenit ca Primăria Timişoara să pună la dispoziţia ministerului, în regim de comodat, un sediu corespunzător pentru Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega, un spaţiu fiind deja identificat.

Primarul a anunţat în urmă cu mai mult de un an că întârzierea de către Guvern a emiterii unei ordonanţe privind crearea acestei administraţii navigabile până în luna iunie 2018 poate duce la pierderea a şase milioane de euro, fonduri europene prin care s-a finanţat un proiect ce prevedea şi cumpărarea vaporetelor.

Print Friendly, PDF & Email