Peste 200.000 de pasageri cu vaporaşele, pe Bega, înregistraţi în ultimele luni

Din toamna anului trecut, de când la Timişoara s-a deschis transportul public pe Bega, cu vaporașe, au fost transportați peste 200.000 de călători, anunţă Serviciul de Transport Public Timişoara.

 

Directorul Serviciului de Transport Public Timişoara, Nicolae Bitea, declară, citat de Agerpres, că, în general, gradul de încărcare al celor şapte ambarcaţiuni a fost de 85%, iar totalul întârzierilor acumulate în cele 2.594 de curse efectuate în regim de transport public local se cifrează la numai două minute.

STPT şi Primăria Municipiului Timişoara au inaugurat transportul public pe Bega în luna octombrie 2018. În perioada decembrie 2018 – martie 2019, navele au fost retrase în dană, iar de la reluarea transportului, vaporaşele au fost folosite de 113.500 de pasageri, pentru promenadă sau transport public. În concluzie, spune oficialul STPT, au fost peste 200.000 de călători.

Transportul public pe Bega se efectuează de luni până vineri, publicul călător fiind deservit de câte trei nave, o călătorie costând 1 leu, în timp ce transportul de agrement se face gratuit, la fiecare final de săptămână, cu câte două nave.

Timişoara este singurul oraş din România în care funcţionează transportul public pe apă.

Print Friendly, PDF & Email