Universitatea de Vest, clasată printre primele 1500 de universități ale lumii

Foto: UVT

Cele cinci universități care formează Consorțiul Universitaria, din care face parte şi Universitatea de Vest din Timişoara, sunt clasate în acest an printre primele 1500 de universități ale lumii.

 

Cele mai importante cinci universități din România, care formează Consorțiul Universitaria (Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, Universitatea din București şi Universitatea de Vest din Timișoara), sunt în acest an clasate în ranking-ul internațional academic The Three University Missions (MosIUR) printre primele 1500 de universități ale lumii.

Această importantă recunoaștere a calității, seriozității și performanței academice de care dau dovadă cele cinci universități partenere, demonstrate în educație, cercetare și implicare socială, spun reprezentanţii consorţiului, confirmă tradițiile universitare din cele mai importante centre universitare ale țării, dar și orientarea către internaționalizare și inovație a universităților românești de primă linie.

Președintele în exercițiu al Consorțiului Universitaria, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, declară că ranking-ul The Three University Missions 2020 confirmă calitatea și seriozitatea celor cinci universități, care sunt decisiv calificate pentru a reprezenta România în competiția universitară internațională. „De mai mulți ani, ne aflăm într-o lume a competiției academice deschise, în care peste 30.000 de universități concurează în întreaga lume. Din România, între primele 1.500 cele mai bune universități ale lumii, se află cinci reprezentante de prestigiu ale educației și cercetării academice, toate cinci fiind membre ale alianței universitare ce formează Consorțiul Universitaria”, mai spune Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email