Rectorii celor mai mari universități din România se reunesc la Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara este, în perioada 3 – 5 noiembrie 2017, gazda întâlnirii Consorțiului Universitaria. Dezbaterile se vor axa pe probleme de actualitate legate de situația și evoluția învățământului superior românesc.

 

Printre temele abordate în cadrul întâlnirii se numără parteneriatul predare-cercetare, între amenințări și oportunități, implicarea Consorțiului Universitaria în elaborarea de politici publice în Educație, clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii din perspectiva activităților de cercetare, configurarea unei strategii pe termen mediu pentru dezvoltarea studiilor doctorale în România, în contextul globalizării, politica de atragere a studenților străini şi armonizarea sistemului de evaluare a cadrelor didactice, anunţă, într-un comunicat, UVT.

Consorțiul Universitaria este format din Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Științe Economice din București. Scopul acestuia îl reprezintă colaborarea inter-universitară în vederea creșterii calității și relevanței cercetării științifice și a activității didactice atât a universităților partenere, cât și a întregului învățământ superior românesc.

Print Friendly, PDF & Email