Universitatea de Vest din Timișoara, în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

opul QS Emerging Europe and Central Asia, care vizează 300 de universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală, plasează Universitatea de Vest din Timișoara pe locul 72, alături de instituții de învățământ superior cu reputație recunoscută la nivel regional (Tallinn University din Estonia, The University of Nova Gorica din Slovenia, Vytautas Magnus University din Lituania).

 

În realizarea clasamentului din acest an au fost analizate mai mult de 83.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 43.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume cu privire la cei mai buni absolvenți ai universităților, transmit oficialii Universităţii de Vest din Timișoara.

Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele două studii anuale ale QS: Global Academic Survey și Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică (perioada 2012 – 2016, pentru publicații și perioada 2012 – 2017, pentru citări) utilizându-se date bibliometrice din Scopus. Au fost evaluate doar instituțiile care au generat mai mult de 150 de lucrări științifice în ultimii cinci ani.

Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare sunt: reputație academică – 30%, reputație angajatori – 20%, raport studenți/facultate – 10%, raport lucrări/facultate – 10%, impact web – 5%, cadre didactice cu doctorat – 5%, raport citări/lucrări – 5%, cadre didactice din străinătate – 2.5%, studenți din străinătate – 2.5%, rețeaua internațională de cercetare – 10%.

Alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente în această clasificare regională dedicată țărilor în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală și universitățile din Consorțiul Universitaria: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, și Academia de Studii Economice din București.

Print Friendly, PDF & Email